Kommentarer till - Florsocker - Sida 1

"Florsocker är finamlet strösocker blandat med stärkelse för att förhindra klumpbildning. Florsocker används i glasyrer, i grädde och som dekoration. Läs mer om hur man gör florsocker själv och se recept som innehåller florsocker."

Vill du tillägga något? Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2011-02-23 09:38

En diabetiker bör inte äta potatismjöl precis som den inte bör äta socker. Det har samma effekt på blodsockret.

Sedan är det klart att om det är i mindre mängder så kan en diabetiker äta det precis som att den kan äta socker i mindre mängder.

 

penna Skrivet av Malin 2011-02-23 09:18
Mjo, men om man bakar till en diabetiker så måste det väl vara bättre att göra så?
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2011-02-23 02:15
Florsocker består av stärkelse och socker. Eftersom stärkelse har jättehögt GI precis som socker så är frågan om det överhuvudtaget är någon bra idé att göra florsocker av sötningsmedel eftersom poängen med sötningsmedel är att komma ifrån socker som snabbt höjer blodsockret (högt GI). Stärkelse som t.ex. potatismjöl är ju nästan lika illa som socker.
penna Skrivet av Malin 2011-02-22 11:19
Kan man göra florsocker utav sötningsmedel?
  1