Baka den här ljuvligt goda nötmarängtårtan och ingen kommer bli besviken. Det är nästan svårt att beskriva i ord hur god den är med nötmaräng och den goda smörkrämen mellan toppad med vispad grädde och hackad choklad.
200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Mät upp och mal hasselnötterna om du inte köpt färdigt hasselnötsmjöl.
Tips: Lägg nötterna på en skärbräda och klyv dem först för att se vilka som är mörka inuti och plocka bort dessa eftersom de är giftiga och smakar illa.
Rita 2 st runda cirklar på undersidan av 2 st bakplåtspapper ca 22 cm i diameter.
(Med undersida menar jag den sida som ligger mot plåten, det spelar ingen roll vilken du väljer, bakplåtspapper är likadant på båda sidor.)
Rund cirkel på bakplåtspapper.
Dela äggen och häll äggvitorna i en torr fettfri bunke. Spara äggulorna till krämen.
(Ska du göra krämen samma dag så kan du lägga äggulorna i en kastrull direkt. Annars så lägg dem i en liten skål och täck över med plastfolie och förvara i kylskåp.)
Näringsvärde per bit (112 g): 468 kcal, 32 g kolhydrater, 36 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp. När man lagt på grädden så bör den ätas inom några timmar för att se tipptopp ut men den håller sig annars åtminstone 4 dagar i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Marianne Nordell
Tack för det härliga receptet på Nötmarängtårtan. Den är så makalöst god .
Jag har använt hackad mandel istället för nötter. Andra gången tog jag riven citron istället för vaniljsocker och det blev lika gott. Toppen!
Mvh
️ Skrivet av Tommy
Tack för din super hemsida. Provat flera recept och alla blivit omtyckta. 👍
️ Skrivet av Agnes och Britt - systrar
tydliga instruktioner, va mycket nära att lägga smeten på ”blyerts-sidan” av bakplåtspappret men blev påmind, tacktack!
jätte fin hemsida som är praktisk och går rakt på sak. det här var vår första besök på recepten.se men blir nog inte vårt sista..⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
️ Skrivet av Margareta Sundblom
Värt tiden det tar, jag bakar alltid på födelsedagar och lika uppskattat varje gång. Super!