Marängäppelkaka
God mjuk och saftig äppelkaka med ett frasig marängtäcke. Servera marängäppelkakan som den är eller som en dessert med vispad grädde, vaniljsås eller glass till. Enkelt och bra recept på äppelmarängkaka där inga äggulor blir över.
Tid: 30 minuters jobb + 50 minuter i ugnen
8-10 bitar
Ingredienser:
Sockerkaka:
- 150 g smör
- 1 st ägg
- 2 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl (150 g) vetemjöl
Fyllning:
Marängtäcke:
- 2 st äggvitor
- 1 dl strösocker
- ev. ca 0,5 dl mandelspån eller hackad sötmandel
Vegetariskt
Utrustning:
-
elvisp
eller köksmaskin
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i 50 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 10 bitar (94 g): 272 kalorier, 32 g kolhydrater, 14 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara torrt i rumstemperatur där kakan håller sig minst en vecka. Undvik kylskåp eftersom fukt gör att marängen smälter. Marängäppelkakan går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Tack för det enkelt receptet. Mumsig kakadoft i huset. Jag ser fram emot fika med Marängäppelkaka.
️ Skrivet av
En otroligt god kaka. Kommer att göras många gånger.