God mjuk och saftig äppelkaka med ett frasig marängtäcke. Servera marängäppelkakan som den är eller som en dessert med vispad grädde, vaniljsås eller glass till. Enkelt och bra recept på äppelmarängkaka där inga äggulor blir över.
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 10 bitar (94 g): 272 kalorier, 32 g kolhydrater, 14 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara torrt i rumstemperatur där kakan håller sig minst en vecka. Undvik kylskåp eftersom fukt gör att marängen smälter. Marängäppelkakan går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Heike
Tack för det enkelt receptet. Mumsig kakadoft i huset. Jag ser fram emot fika med Marängäppelkaka.
️ Skrivet av Lena Moberg
En otroligt god kaka. Kommer att göras många gånger.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl