| Köksredskap |

Köksmaskin

assistent
På bilden är min rosa assistent, "Ankarsrum Original" som är namnet på den klassiska svenska assistenten som funnits sedan 40-talet. (Tidigare hette den "Electrolux Assistent".)

pil Recept där man kan använda Köksmaskin

Om man bakar en del bröd, både bullar och matbröd bör man verkligen ha en köksmaskin.

När man har en maskin som knådar degen blir brödet eller bullarna mycket luftigare och jäser bättre. Det är stor skillnad jämfört med att använda elvisp med degkrokar eller ännu större skillnad jämfört med att knåda för hand.

Dessutom blir det betydligt mindre jobb och du kan köra det mesta i diskmaskinen.

Köksmaskiner finns med en mängd olika tillbehör. Några exempel är

  • visp
  • mixer
  • köttkvarn
  • pastatillsats
  • spritstillsats
  • grönsaksskärare
  • müslikvarn

pris Pris:

ca 4000 kr och uppåt beroende på tillbehör

köptips Köptips:

Ofta kan man köpa den i ett paketpris med något tillbehör.

Liknande utrustning:


Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Johan
Kan man använda en köksmaskin till båda knådningarna? Eller måste den andra knådningen göras för hand på ett bakbord?
penna Skrivet av Elisabeth
Hej! Vilken fantastisk sida du har.
Jag har samma maskin fast en äldre modell, som jag ärvde efter min mor. Nog den bästa maskin jag haft. Hoppas min dotter vill ärva den efter mig sedan.
besökare Svar till Stefan penna Skrivet av Susanne
Ankarsrum Assistenten är väldigt bra på att göra bulldeg och matbrödsdeg, särskilt om man vill baka lite större satser. Så bakar man mest det så rekommenderar jag verkligen den. Men vill man mest baka sockerkakor, muffins och småkakor och använda köksmaskin till det då är nog en annan lite mindre assistent bättre. Själv använder jag elvisp när jag bakar sockerkakor, muffins och småkakor, jag tycker inte jag behöver någon assistent till det. Konstigt att den fått dåligt testresultat. Vet att den fått bra testresultat tidigare. Ankarsrum assistenten har ju funnits länge i Sverige och har många nöjda användare. Du får kanske kolla på flera olika tester. Sedan kan du ju även kolla vilka tillbehör som finns och fundera över vad du kommer använda assistenten till. Det är kanske är det som är mest avgörande. Men visst är det svårt att välja, särskilt nu när det finns så oerhört många olika märken och modeller att välja på. Lycka till!

Läs alla 11 kommentarer