
Pasta med skinksås
💬 125 kommentarer




Ingredienser:
- 2 portioner pasta
- ev. broccoli
- eller sockerärtor
Skinksås:
- 2,5 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1-3 msk grädde
- eller smör
- 140-200 g bacontärningar
- eller kassler eller rökt skinka i tärningar
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm malen vitpeppar
- ev. 1 krm malen muskotnöt

Tillaga pasta med skinksås så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen under tiden som du gör skinksåsen. Skär broccolin i mindre bitar och låt dessa eller sockerärtorna koka med pastan de sista 1-2 minuterna.
Skinksås:
Skär köttet i tärningar om du inte köpt färdigtärnat.Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken (ca 0,75 dl mjölk kan vara lagom till 2,5 msk mjöl). Tillsätt sedan resten av mjölken, lite i taget, under vispning. Tillsätt grädde eller smör. Låt koka upp under omrörning. Sänk plattan och låt koka ett par minuter.
Tillsätt kött-tärningarna och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt muskot. Tänk på att olika sorters kött är olika salt så det kan behövas mer eller mindre salt.
Lägg pastan och broccoli på tallrikar och häll skinksåsen över.



Tips & tricks:
GI Tips:
LCHF Tips:
Variationstips:


⭐ webmaster



Rekommenderar inte detta recept