⭐ webmaster
Pastasås med lövbiff
Ingredienser:
Pasta:
- 2 portioner pasta (gärna tagliatelle)
Pastasås:
- 1 st röd lök
- ca 150 g champinjoner
- ca 300-400 g lövbiff
- ca 0,5 tsk salt
- ca 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1,5 dl grädde
Gör så här:
-
Koka pastan under tiden du gör pastasåsen så att den blir klar samtidigt.
- 2 portioner pasta (gärna tagliatelle)
-
Hacka löken och skär champinjonerna i skivor.
- 1 st röd lök
- ca 150 g champinjoner
-
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek lök och champinjoner på medelvärme i ca 5 minuter så att löken blir blank och vätskan går ur champinjonerna och kokar bort.
Skär under tiden lövbiffen i strimlor.
- ca 300-400 g lövbiff
-
Stek lövbiffstrimlorna tillsammans med löken och champinjonerna ca 3-5 minuter.
Salta och peppra.
(Vill man ha köttet mera stekt med stekyta kan man om man vill lägga över champinjonerna och löken på ett fat och steka lövbiffstrimlorna för sig själva i smör, så de får färg.)
- ca 0,5 tsk salt
- ca 1 krm grovmalen svartpeppar
-
Häll på grädden och låt småkoka ca 3 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med pastan och gärna någon sallad.
- 1,5 dl grädde
LCHF Tips:
Variationstips:
| GI | LCHF | Lunch | Nötkött | Snabbt & Lätt |
⭐ webmaster
⭐ webmaster
⭐ webmaster