| Italienskt | Lunch |

Pasta carbonara

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt som blir minst lika gott.
pasta carbonara
Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Vintips:

Rowberry (nr 12120)

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.

  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

Beskrivande bilder

olivolja i pastavattnet
1.1. Olivolja i pastavattnet.
spaghettin kokar
1.2. Spaghettin kokar.
hackad lök och vitlök
2. Hackad lök och vitlök.
stek bacon
3.1. Stek bacon.
knaperstekt bacon
3.2. Knaperstekt bacon.
färdigstekt bacon
3.3. Färdigstekt bacon.
genomstekt gul lök
3.4. Genomstekt gul lök.
ägg och vispgrädde
4.1. Ägg och vispgrädde.
vispade ägg och grädde
4.2. Vispade ägg och grädde.
riven parmesanost
4.3. Riven parmesanost.
tillsätt riven parmesanost och salt
4.4. Tillsätt riven parmesanost och salt.
blandad smet
4.5. Blandad smet.
avhälld pasta
5.1. Avhälld pasta.
häll på stekt bacon och lök
5.2. Häll på stekt bacon och lök.
blanda
5.3. Blanda.
tillsätt äggblandningen
6.1. Tillsätt äggblandningen.
blanda, rör kraftigt
6.2. Blanda, rör kraftigt.
servera med grovmalen svartpeppar
6.3. Servera med grovmalen svartpeppar.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Olov  
Hej! Jag upplever att det borde varit mer bacon och mindre parmesan i förhållande till helheten. Tyckte det smakade mycket parmesan och det var rätt lite kött. Bara en smaksak
 svar  Svar till  Wheng    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Så trevligt! :)
   kommentar  Skrivet av  Wheng  
Jätte gott barnen älskar den
 svar  Svar till  Micke    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har nu förtydligat det! :)
   kommentar  Skrivet av  Micke  
Hej,

Blev lite konfunderad, men polletten trillade ned :-)
Först nämns parmesanost, sedan ost!

Pastarecept kan ju bestå av "ost", men där själva rätten som serveras på tallriken garnerats med parmesanost - motsvarande.

För att rätten skall få nyansskillnad, avseende smakupplevelse, beroende vilken nivå i rätten du satt gaffeln i :-)
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nej det ska inte bli några klumpar. Det är viktigt att röra kraftigt när äggblandningen blandas med spaghetti, bacon och lök. Det är troligtvis anledningen. (Det står i receptbeskrivningen men inte som bildtext så jag uppdaterar bildtexten också så det blir extra tydligt.)
   kommentar  Skrivet av  maya  
hej det var gott men är det meningen att det ska vara klumpar i våran såg nästan ut som gröt vet inte vad vi gjorde fel
 svar  Svar till  Samira    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack snälla du! ❤ Kul att du tycker om mina recept! 
   kommentar  Skrivet av  Samira  
Mmmmmmm så gott det blev! För "oss" som inte äter fläsk, så har jag i tärnad (rökt) kalkon istället. Tusen tack Susanne, för en helt magisk sajt med fantastiska recept!

Dina recept har "räddat" många stressiga vardagar.
 svar  Svar till  Marina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja du kan använda vilken grädde du vill. Själv använder jag alltid vanlig grädde = vispgrädde till allt jag gör, köper aldrig något annat eftersom jag vill ha den äkta varan = nyttigare, billigare, godare och utan tillsatser! :)

Skriv och läs alla 144 kommentarer