| Italienskt | Lunch |

Pasta carbonara

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt som blir minst lika gott.
pasta carbonara
Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Vintips:

Rowberry (nr 12120)

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.

  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

Beskrivande bilder

olivolja i pastavattnet
1.1. Olivolja i pastavattnet.
spaghettin kokar
1.2. Spaghettin kokar.
hackad lök och vitlök
2. Hackad lök och vitlök.
stek bacon
3.1. Stek bacon.
knaperstekt bacon
3.2. Knaperstekt bacon.
färdigstekt bacon
3.3. Färdigstekt bacon.
genomstekt gul lök
3.4. Genomstekt gul lök.
ägg och vispgrädde
4.1. Ägg och vispgrädde.
vispade ägg och grädde
4.2. Vispade ägg och grädde.
riven parmesanost
4.3. Riven parmesanost.
tillsätt riven parmesanost och salt
4.4. Tillsätt riven parmesanost och salt.
blandad smet
4.5. Blandad smet.
avhälld pasta
5.1. Avhälld pasta.
häll på stekt bacon och lök
5.2. Häll på stekt bacon och lök.
blanda
5.3. Blanda.
tillsätt äggblandningen
6.1. Tillsätt äggblandningen.
blanda, rör kraftigt
6.2. Blanda, rör kraftigt.
servera med grovmalen svartpeppar
6.3. Servera med grovmalen svartpeppar.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Jan Stenman  
Hej, helt perfekt recept carbonara,
   kommentar  Skrivet av  Jann  
Supergott, snabbt och enkelt. Ett av barnens favoriter. Har lagat receptet säkerligen 176 gånger redan.
   kommentar  Skrivet av  ledseen för den perversa kommentaren  
förlåt
 svar  Svar till  Nikola    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tråkigt att du inte gillar receptet men smaken är som baken... dock vet jag inte om en "riktig" carbonara smakar mindre ägg när det serveras med en rå äggula?
   kommentar  Skrivet av  Nikola  
Dåligt recept, smakar ägg och bacon...
Långt ifrån en riktig carbonara

Skriv och läs alla 152 kommentarer