Pasta carbonara

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt som blir minst lika gott.
pasta carbonara
Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

    olivolja i pastavattnet
    Olivolja i pastavattnet.
    spaghettin kokar
    Spaghettin kokar.
  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

    hackad lök och vitlök
    Hackad lök och vitlök.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

    stek bacon
    Stek bacon.
    knaperstekt bacon
    Knaperstekt bacon.
    färdigstekt bacon
    Färdigstekt bacon.
    genomstekt gul lök
    Genomstekt gul lök.
  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.

    ägg och vispgrädde
    Ägg och vispgrädde.
    vispade ägg och grädde
    Vispade ägg och grädde.
    riven parmesanost
    Riven parmesanost.
    tillsätt riven parmesanost och salt
    Tillsätt riven parmesanost och salt.
    blandad smet
    Blandad smet.
  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

    avhälld pasta
    Avhälld pasta.
    häll på stekt bacon och lök
    Häll på stekt bacon och lök.
    blanda
    Blanda.
  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

    tillsätt äggblandningen
    Tillsätt äggblandningen.
    blanda, rör kraftigt
    Blanda, rör kraftigt.
    servera med grovmalen svartpeppar
    Servera med grovmalen svartpeppar.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer till Pasta carbonara

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Nancy
Hej! Vad kan man ha istället för Bacon?
penna Skrivet av Danijela
It’s good! Thanks for shearing
penna Skrivet av Elin
Hej! Bjöd min familj på dehär receptet och det blev succé. Det var verkligen super gott
penna Skrivet av Magnus
En äkta Carbonara innehåller ingen grädde det ska enbart vara parmesan eller pecorinoost+ägg och knaperstekt bacon eller fläsk(I Italien har man griskind) + salt och peppar. Köttet steker man i olivolja och gärna ihop med en vitlöksklyfta . Så gör man en äkta Carbonara
penna Skrivet av Magnus
En äkta Carbonara innehåller ingen grädde det ska enbart vara parmesan eller pecorinoost+ägg och knaperstekt bacon eller fläsk + salt och peppar. Köttet steker man i olivolja och gärna ihop med en vitlöksklyfta . Så gör man en äkta Carbonara
penna Skrivet av Elin
Ska det verkligen vara 0,5dl grädde? Eller är det meningen att det ska stå 0,5 l?
penna Skrivet av Helena
Supergott!!!
Följde ditt recept, tog bara extra bacon.
Familjen älskade det.
Detta kommer att bli ett favoritrecept.
penna Skrivet av katarina
Mycket gott
penna Skrivet av Nancy
Hej!

Vad kan man använda istället för bacon?
penna Skrivet av Meriam
Så gott! Ska testa detta ikväll fast med kalkon bacon

Läs alla 170 kommentarer

Se även dessa recept

| Italienskt | Lunch |