
Pasta carbonara
💬 198 kommentarer



Ingredienser:
- 300 g spaghetti
- 1 tsk olivolja
- 150 g bacontärningar
- eller 150 g bacon
- 1 st gul lök
- ev. 1 klyfta vitlök
- 2 st ägg
- 0,5 dl grädde
- 100 g riven parmesanost
- 0,5 tsk salt
- ca 0,5 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
-
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.
Olivolja i pastavattnet. Spaghettin kokar. -
Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.
- 150 g bacontärningar
- eller 150 g bacon
- 1 st gul lök
- ev. 1 klyfta vitlök
Hackad lök och vitlök. - 150 g bacontärningar
-
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.
Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.
Stek bacon. Knaperstekt bacon. Färdigstekt bacon. Genomstekt gul lök. -
Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.
Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.
- 2 st ägg
- 0,5 dl grädde
- 100 g riven parmesanost
- 0,5 tsk salt
Ägg och vispgrädde. Vispade ägg och grädde. Riven parmesanost. Tillsätt riven parmesanost och salt. Blandad smet. -
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.
Avhälld pasta. Häll på stekt bacon och lök. Blanda. -
Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.
Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.
- ca 0,5 krm grovmalen svartpeppar
Tillsätt äggblandningen. Blanda, rör kraftigt. Servera med grovmalen svartpeppar.
GI Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| Italienskt | Lunch |




