Pasta carbonara
Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt med hela ägg och grädde som blir extra gott.
Tid: 25 minuter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 300 g spaghetti
- 1 tsk olivolja
- 150 g bacontärningar
- eller 150 g bacon
- 1 st gul lök
- ev. 1 klyfta vitlök
- 2 st ägg
- 0,5 dl grädde
- 100 g riven parmesanost
- 0,5 tsk salt
- ca 0,5 krm grovmalen svartpeppar
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (218 g): 591 kcal, 57 g kolhydrater, 27 g fett, 27 g protein
GI Tips
Använd fullkornsspaghetti.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
️ Skrivet av
Bra recept på en enkel maträtt. Alla svenskar som tror sig vara experter på italiensk pasta är skrattretande. Det finns inga regler, man tar det man har. Italienska köket uppstod bland folket, där man tig det man hade. Att ha grädde i gör rätten mer aristokratisk och överklass.
️ Skrivet av
Riktigt gott. Alla hemma älskade denna carbonara. Ett tips är att spara stekflottet efter bacon och steka lök i det. Jag kan lova att ingen här hemma tänkte på att det inte är äkta;)
️ Skrivet av
I klassisk Carbonara ska det vara griskind, och ingen grädde.
️ Skrivet av
Hej gjorde ditt recept på carbonara så gott, hamnar oftast på dina recept när jag söker en specifikt maträtt du är bäst, överskådligt och tydliga. Tack
️ Skrivet av
Det här är ingen carbonara. En billig kopia...