Pasta carbonara

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt med hela ägg och grädde som blir extra gott.
pasta carbonara
Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och en mycket god variant på denna klassiska maträtt.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (218 g): 591 kalorier, 57 g kolhydrater, 27 g fett, 27 g protein

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

    olivolja i pastavattnet
    Olivolja i pastavattnet.
    spaghettin kokar
    Spaghettin kokar.
  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

    hackad lök och vitlök
    Hackad lök och vitlök.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

    stek bacon
    Stek bacon.
    knaperstekt bacon
    Knaperstekt bacon.
    färdigstekt bacon
    Färdigstekt bacon.
    genomstekt gul lök
    Genomstekt gul lök.
  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.

    ägg och vispgrädde
    Ägg och vispgrädde.
    vispade ägg och grädde
    Vispade ägg och grädde.
    riven parmesanost
    Riven parmesanost.
    tillsätt riven parmesanost och salt
    Tillsätt riven parmesanost och salt.
    blandad smet
    Blandad smet.
  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

    avhälld pasta
    Avhälld pasta.
    häll på stekt bacon och lök
    Häll på stekt bacon och lök.
    blanda
    Blanda.
  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

    tillsätt äggblandningen
    Tillsätt äggblandningen.
    blanda, rör kraftigt
    Blanda, rör kraftigt.
    servera med grovmalen svartpeppar
    Servera med grovmalen svartpeppar.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Italienskt | Lunch |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Dacke
Riktigt gott. Alla hemma älskade denna carbonara. Ett tips är att spara stekflottet efter bacon och steka lök i det. Jag kan lova att ingen här hemma tänkte på att det inte är äkta;)
✏️ Skrivet av Kim Juhlin
I klassisk Carbonara ska det vara griskind, och ingen grädde.
✏️ Skrivet av Karin Norén
Hej gjorde ditt recept på carbonara så gott, hamnar oftast på dina recept när jag söker en specifikt maträtt du är bäst, överskådligt och tydliga. Tack
✏️ Skrivet av Tomas
Det här är ingen carbonara. En billig kopia...
✏️ Skrivet av Julianne Hahn
Det här receptet var perfekt för oss. Jag gillar upplägget med steg för steg bilderna. Tack