Pasta carbonara

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt som blir minst lika gott.
pasta carbonara
Spaghetti carbonara är väldigt gott. Det här är ett enkelt (utan krångel med äggulor) och mycket gott recept på denna goda rätt.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.

    olivolja i pastavattnet
    Olivolja i pastavattnet.
    spaghettin kokar
    Spaghettin kokar.
  2. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

    hackad lök och vitlök
    Hackad lök och vitlök.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.

    Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

    stek bacon
    Stek bacon.
    knaperstekt bacon
    Knaperstekt bacon.
    färdigstekt bacon
    Färdigstekt bacon.
    genomstekt gul lök
    Genomstekt gul lök.
  4. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

    Riv pamesanosten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.

    ägg och vispgrädde
    Ägg och vispgrädde.
    vispade ägg och grädde
    Vispade ägg och grädde.
    riven parmesanost
    Riven parmesanost.
    tillsätt riven parmesanost och salt
    Tillsätt riven parmesanost och salt.
    blandad smet
    Blandad smet.
  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

    avhälld pasta
    Avhälld pasta.
    häll på stekt bacon och lök
    Häll på stekt bacon och lök.
    blanda
    Blanda.
  6. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.

    Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

    tillsätt äggblandningen
    Tillsätt äggblandningen.
    blanda, rör kraftigt
    Blanda, rör kraftigt.
    servera med grovmalen svartpeppar
    Servera med grovmalen svartpeppar.

GI GI Tips:

Använd fullkornsspaghetti.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Italienskt | Lunch |

Kommentarer till Pasta carbonara

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Tomas
Det här är ingen carbonara. En billig kopia...
✏️ Skrivet av Julianne Hahn
Det här receptet var perfekt för oss. Jag gillar upplägget med steg för steg bilderna. Tack
✏️ Skrivet av Kurt
Det här är toppen för en amatör. Ditt upplägg är fantastisk bra just med tanke på att du genom dina bilder visar hela förloppet
Jag är 85 år o blev tvungen lära mig laga mat för något år sedan
Jag tackar för din goda ide`"
✏️ Skrivet av Rebecca
Fantastiskt god carbonara! Tack ☺️
✏️ Skrivet av Kocken
Ptjaa... jag kan gå med på att det är din variant av pasta alla carbonara, men det receptet är inte en klassisk carbonara. Ska man göra den enligt konstens alla regler, alltså en klassisk variant, skall det bara vara äggula, pecorino och pastavatten som göra carbonaran krämig. Säger ingenting om fläskvalet för jag tycker själv man kan använda bacon men föredrar sidfläsk eller helst guanciale.