Blåbärskaka

Underbart god och lättbakad blåbärskaka som man svänger ihop oerhört snabbt. Perfekt recept när man vill ha något gott till fikat eller en fin efterrätt.
blåbärskaka
Underbart god blåbärskaka.
Timglas Tid: 10 minuters jobb + 30-35 minuter i ugnen
Portioner ca 10 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit: 245 kcal

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Nästintill alla laktosintoleranta kan äta smör, annars finns det laktosfritt smör att köpa.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Baka blåbärskaka så här:

  1. Smält smöret.

    När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills resten av smöret smält. Då slipper smöret bli onödigt varmt så att det inte blir äggröra när äggen tillsätts i nästa steg.

    smält smör
    Smält smör.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

    Beströ den med ströbröd eller kokosflingor.

    smord och bröad form
    Smord och bröad form.
  3. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och vetemjöl.

    Rör till en jämn smet.

    ingredienser tillsatta
    Ingredienser tillsatta.
    en jämn smet
    En jämn smet.
  4. Häll smeten i formen. Strö över blåbären.

    smeten i formen
    Smeten i formen.
    blåbär utströdda
    Blåbär utströdda.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30-35 minuter. Låt svalna.

    Vid servering: Pudra gärna över florsocker och servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

    färdiggräddad blåbärskaka
    Färdiggräddad blåbärskaka.
  6. Vid servering: Pudra gärna över florsocker och servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

    pudra över florsocker
    Pudra över florsocker.
    en bit blåbärskaka
    En bit blåbärskaka.

Se även dessa recept

| Blåbärsrecept | Efterrätter | Muffins & Mjuka Kakor |

Kommentarer till Blåbärskaka

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Eva
Skall den bakas utan bakpulver?
✏️ Skrivet av Kjell
Bakade blåbärspaj i idag , var utsökt god.
✏️ Skrivet av Sun
Bakade denna recept idag, kakan var fortfarande degig efter 30 minuter fick öka temperaturen och tiden
✏️ Skrivet av Miriam Estrella
Hej
Jag har bakat din recept och Hoppas jag att de ska vara gott efter Jag har smakat innan Jag sätta det i ugnen.
Tack för det. Jag använda dina recept alltid. Till socker kaka, pajer och nu den.
Ha det så bra.
✏️ Skrivet av Viktoria
Är detta recept inspirerat av mina frågor kring Blåbärsmandelkaka-receptet? Kakan jag gjorde efter dina svar då blev i alla fall god! /mvh