Underbart god och lättbakad blåbärskaka som man svänger ihop oerhört snabbt. Perfekt recept när man vill ha något gott till fikat eller en fin efterrätt.
175 °C i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter med över- och undervärme
Baka blåbärskaka så här:
Smält smöret.
När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills resten av smöret smält. Då slipper smöret bli onödigt varmt så att det inte blir äggröra när äggen tillsätts i nästa steg.
Vad roligt att du tyckte om blåbärskakan, även kylskåpskall. Tack för att du skrev! 😊
️ Skrivet av Ann-Britt
Jättegod kaka! Har bakat den även med röda vinbär. Den blir seg och god och jättesmarrig även som kylskåpskall!
webmaster
Svar till
Hallgerd Sundqvist
️ Skrivet av Susanne
Vad roligt att höra att din kaka blev bra! 👍 Jo kakan blir nog bättre i en större form, jag ändrar det i receptet! Tack för att du skrev! 😊
️ Skrivet av Hallgerd Sundqvist
Supergod men gjorde den i 24cm form
webmaster
Svar till
Lillemor
️ Skrivet av Susanne
Nej det är inte bakpulver i det här receptet.
️ Skrivet av Lillemor
Ska det inte vara bakpulver i 🤔🤔
webmaster
Svar till
Hillevi
️ Skrivet av Susanne
Det låter konstigt att din kaka blev grön. Använde du amerikanska blåbär? Jag har läst att de ibland kan bli gröna när man gräddar dem. Jo det går bra att ta mindre mängd socker.
️ Skrivet av Hillevi
Acceptabel men inte så mycket mer, kommer inte följa detta receptet igen. Jag använde frysta blåbär vilket gav kakan en väldigt märklig grön färg. Tog 1 dl socker och det räckte gott och väl, den är ändå söt.
webmaster
Svar till
Carina Malmborg
️ Skrivet av Susanne
Ja man kan ta mindre mängd socker.
️ Skrivet av Carina Malmborg
Hej ser väldigt god ut . Kan man minska med socker?
️ Skrivet av Linnea
super enkelt recept! ett litet tips är att lägga i ett bakplåtspapper i formen istället för att bröa om man vill spara lite tid och disk 😊
webmaster
Svar till
Maj H.
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips och kul att du tycker om receptet! :)
️ Skrivet av Maj H.
Så god och lättlagad... Bästa resultatet / byt vaniljen mot kardemumma
webmaster
Svar till
Sofie
️ Skrivet av Susanne
Vad bra! Tack för att du delar med dig!
️ Skrivet av Sofie
Halverade sockret och tog 1 dl. Blev kanongott och bra!
️ Skrivet av Eija Beckman
En av de lättaste o godaste blåbärs kaka jag gjort ( utan bakpulver) Fick mycket beröm för den.
Vispade ägg och socker först, innan jag la till det andra.
Lät kakan stå inne 45 min, i mitten av ugnen.
Den bjuder jag fler gånger på.Tack.
️ Skrivet av Mikael
Smaskens, blev också osäker på om bakpulver skulle vara med eller inte. Körde utan och den blev frasig och god och inte döbakt. SUPER! Tack för detta enkla recept.
webmaster
Svar till
kristin
️ Skrivet av Susanne
Nej det är inte bakpulver i det här receptet. Men man ha det också.
️ Skrivet av kristin
Håller på att göra din blåbärskaka och ser att du har inget bakpulver i? Ska det inte vara det? har i alla fall lagt i 1,5 tsk så få se vad det blir
️ Skrivet av Magda
Bakat denna kaka med både blåbär, vinbär och körsbär och toppen varje gång!
️ Skrivet av Petter Gleisner
Lade till lite kokos i smeten, god smak med blir superlätt dödbakad i mitten. Testade grädda den i ugnen i ytterligare 15minuter men till inget bättre resultat. Tror receptet kan behöva en aning bakpulver.