| Mjöl och gryn |

Vetemjöl

Vetemjöl
Ekologiskt vetemjöl från Saltå Kvarn som jag brukar använda.

pil Recept med Vetemjöl

Vetemjöl är finmalet och siktat mjöl av vete. Det är den vanligaste mjölsorten och ingår i många bakverk och till redningar i såser.

Vetemjöl innehåller mycket gluten vilket gör att bakverket höjer sig. Därför bör man alltid ha åtminstone lite vetemjöl när man bakar bröd eftersom det annars blir väldigt kompakt.

Ekologiskt vetemjöl är betydligt dyrare än vanligt vetemjöl men det är å andra sidan nyttigare och inga kemikalier har använts vid odlingen. I vanligt vetemjöl så tillsätter man konstgjorda vitaminer i efterhand eftersom de naturliga inte finns kvar. I ekologiskt vetemjöl finns de naturliga vitaminerna kvar. Naturliga vitaminer är bättre än konstgjorda.

1 dl vetemjöl väger ca 60 g.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

wheat flour

Hitta Finns i affären:

Bland mjöl och bakgrejor.

Tummen upp GI tips:

Vetemjöl har högt GI. Vetemjöl kan oftast bytas ut mot siktat dinkelmjöl som har lite lägre GI. I pajdeg kan man oftast byta ut vetemjölet mot hälften grahamsmjöl.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur eller svalare.

Sedlar Pris:

ca 10 kr för 2 kg

Byt ut Ersätt med:

Siktat dinkelmjöl fungerar oftast. I redningar till såser: idealmjöl, maizenamjöl.

Måttomvandla vetemjöl mellan vikt och volym

Konvertera vetemjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter