
Idealmjöl

Recept med Idealmjöl
Näringsvärden
Vikt-Volym
Idealmjöl kan man säga är klumpfritt vetemjöl.
Idealmjöl är bra att använda när man gör sås eller grytor och vill ha såsen lite tjockare. Då kan man bara vispa ner idealmjöl utan att det klumpar sig som det skulle göra om man använder vanligt vetemjöl.
Använder man vanligt vetemjöl så måste man röra ut det i lite vätska först (vanligtvis vatten eller mjölk) för att få bort klumpar och hälla i en stråle som man vispar ner, vilket kallas att göra en toppredning.
Med idealmjöl sparar man lite tid på att slippa göra en redning och det är också enklare att dosera idealmjölet - ta lite i taget tills man får önskad tjocklek. Tänk på att vispa ordentligt när man häller på idealmjölet för annars så kan det (faktiskt) klumpa sig.
Jag rekommenderar att inte ta för mycket idealmjöl för då kan såsen se lite smågrynig ut. Vill man göra en sås mycket tjockare så att det krävs stor mängd idealmjöl (mer än några teskedar på 4 portioner) så rekommenderar jag att göra en redning med vetemjöl i första hand eftersom det då blir en finare sås. Sedan kan man komplettera med idealmjöl för att finjustera.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Nej
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av idealmjöl.
Energi: | 350 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 71 g |
Protein: | 10 g |
Fett: | 2 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Vad väger idealmjöl?
1 tsk | 3 g |
---|---|
1 msk | 9 g |
Måttomvandla idealmjöl mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mjöl och gryn |

Asiatisk oxfilé
Detta recept på oxfilé är perfekt till festen. Asiatisk smak fås med mango chutney, vitlök, ingefära, sambal oelek m.m.


Biff med mustig svampsås
Recept på stekt ryggbiff med svampsås. Mycket gott och enkelt. Bilder steg för steg.


Biffgryta
Recept på biffgryta! Enkel och mycket god gryta med grytbitar av nöt eller nötstek. Köttet blir mört och gott!


Burgundisk oxfilé
Recept på Burgundisk oxfilé. Lyxig och god varmrätt. 6-8 portioner. Tar ca 1 timme att tillaga.


Hjortstek med timjan
Recept på hjortstek med timjan och en god sås. Enkelt att göra. Servera gärna med en god potatisgratäng.


Kotletter med champinjoner och timjan
Recept på kotletter som steks och sås med champinjoner och timjan. Hacka lök. Servera med kokt pressad potatis.


Kyckling i apelsinsås
Ett recept på en god, nyttig och enkel rätt med kyckling och apelsin.


Kycklingfilé med zucchini
Snabbt och enkelt recept på kycklingfilé med morötter och zucchini. Klart på 25 min. Nyttigt och gott! Bilder steg för steg.


Kycklinggryta Thai
Recept på en god kycklinggryta med thaismak. Enkelt och gott med kokosmjölk, röd currypasta, champinjoner.


Lammstek
Recept på saftig och god lammstek kryddad med rosmarin och vitlök samt en god sås av stekskyn.


Paprikakyckling
Mycket god stekt kycklingfilé i sås med paprika, lök, bacon, grädde m.m. Festligt, men ändå enkelt recept att göra. Servera gärna med ris.


Porterstek
Recept på porterstek med en himmelskt god sås med fyllig smak som görs på kokspadet som man kokar steken i. Perfekt bjudmat.


Rostbiff
Engelsk och fransk rostbiff som görs på benfritt nötkött av rostbiff, fransyska eller innanlår. Enkelt recept.



Sötsura kotletter
Recept på fläskkotletter i sötsur sås kryddad med chili. Gott och enkelt.


Varm citronsås till fisk
Recept på god varm citronsås som passar bra till fisk. Såsen är klar på 5 minuter. Bilder steg för steg.



När det gäller Idealmjölet har en del konsumenter hört av sig och upplevt att mjölet inte beter sig som det brukar eller har samma konsistens som vanligt.
Detta är något vi tar på största allvar och vi håller just nu på att se över processen för att säkerställa kvalitén framåt. Under tiden rekommenderar vi att man löser upp Idealmjölet i kallt vatten.
Vi beklagar att du har fått en produkt som inte lever upp till förväntan. Om ni vill skapa en reklamation ber vi er vänligen att kontakta oss via vår hemsida eller via mail.
Mvh// Linda - Team Kungsörnen

⭐ webmaster

Jag undrar varför ni förändrat strukturen på idealmjölet? Förr var det enkelt att använda, men nu blir det alltid klumpigt, likt små geléklumpar. Det är bättre att använda vanligt vetemjöl.
Finns den gamla sortens idealmjöl kvar?
Gör jag något fel vid användningen? Det som händer nu hände aldrig med den gamla sorten.

⭐ webmaster