Asiatisk oxfilé

Oxfilé är lyx och det här är enkelt men lyxigt recept - en riktig festmåltid!
asiatisk oxfilé
Oxfiléskivor penslade med mango chutney och ingefära serveras med ris och en god sås. Ett recept på en riktig festmåltid.
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 8 portioner

Ingredienser:

Sås:

laktosfritt Laktosfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Skär köttet i skivor, ca 1 cm tjocka. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Salta och peppra.

Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.

Gör såsen: Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull. Tillsätt ingefära, soja, rödvin, vatten, kalvfond, honung och sambal oelek. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör ner idealmjöl. Låt såsen koka någon minut till. Smaka om styrkan är tillräcklig.

Vid serveringen:

Sätt ugnen på 225°C. Värm mango chutney och ingefära i en liten kastrull.

Stek köttet i mitten av ugnen i 10-20 minuter, 10 minuter för medium och 20 minuter om man vill ha genomstekt kött. Pensla mango chutney över köttet. Värm såsen.

Servera med kokt ris.

oxfilé i ugnsformen
Pensla oxfilébitarna med mango chutney och ingefära och ställ in i ugnen 10-20 min innan servering.
sås
Den goda såsen.

Kommentarer till Asiatisk oxfilé

Skriv en kommentar

besökare Svar till Agnes penna Skrivet av Susanne
Jag har inget tyvärr inget tips men jag brukar göra så att jag frågar personalen på systemet, de brukar alltid rekommendera något som passar när man säger vad maträtten innehåller. I det här fallet är det ju lite söt smak på maten.
penna Skrivet av Agnes
Tänker göra den här rätten men undrar har någon tips på gott passande vin till?
penna Skrivet av christian
jag gjorde detta på grytbitar istället som en kalops, blev gott det med, hade även ananas med spa i

Läs alla 19 kommentarer

Se även dessa recept

| Huvudrätter | Nyårsrecept | Nötkött |