
⭐ webmaster
Utrustning:
Skär köttet i skivor, ca 1 cm tjocka. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Salta och peppra.
Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
Gör såsen: Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull. Tillsätt ingefära, soja, rödvin, vatten, kalvfond, honung och sambal oelek. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör ner idealmjöl. Låt såsen koka någon minut till. Smaka om styrkan är tillräcklig.
Vid serveringen:
Sätt ugnen på 225°C. Värm mango chutney och ingefära i en liten kastrull.
Stek köttet i mitten av ugnen i 10-20 minuter, 10 minuter för medium och 20 minuter om man vill ha genomstekt kött. Pensla mango chutney över köttet. Värm såsen.
Servera med kokt ris.
| Huvudrätter | Nyår | Nötkött |