Exotisk fläskfilé

God festmat med fläskfilé, mango chutney, banan, mandariner, grädde och curry. Enkelt recept som är supergott att servera med salta jordnötter till.
exotisk fläskfilé
Jättegod festrätt med fläskfilé, mandarinklyftor, banan, curry, mango chutney, bacon och vitlök.
Timglas Tid: 40 min varav 20 min i ugnen
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

  • ugnsform (ungefär så stor att du kan sprida ut köttet på botten i den)

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna. Klipp baconet i små bitar och lägg det i stekpannan.

    instruktion steg 1.1 exotisk fläskfilé
    instruktion steg 1.2 exotisk fläskfilé
  2. Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Lägg över på en tallrik.

    Spara fettet från baconet i stekpannan så kan du steka fläskfilén i det.

    instruktion steg 2.1 exotisk fläskfilé
    Knaperstekt bacon med lite färg.
    Knaperstekt bacon. Exotisk fläskfilé steg 2.2
    Knaperstekt bacon.
  3. Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor.

    Skivad fläskfilé. Exotisk fläskfilé steg 3
    Skivad fläskfilé.
  4. Lägg fläskfilébitarna i stekpannan. Salta och peppra. Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta.

    Stek fläskfilé. Exotisk fläskfilé steg 4.1
    Stek fläskfilé.
    instruktion steg 4.2 exotisk fläskfilé
    Salta och peppra.
    instruktion steg 4.3 exotisk fläskfilé
    Stek på båda sidor.
  5. Lägg köttet i en ugnsform.

    instruktion steg 5 exotisk fläskfilé
  6. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela ovanpå köttet.

    instruktion steg 6.1 exotisk fläskfilé
    instruktion steg 6.2 exotisk fläskfilé
  7. Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke.

    instruktion steg 7.1 exotisk fläskfilé
    instruktion steg 7.2 exotisk fläskfilé
  8. Häll blandningen över det andra i ugnsformen. Strö över baconbitarna.

    instruktion steg 8.1 exotisk fläskfilé
    instruktion steg 8.2 exotisk fläskfilé
  9. Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter.

    Servera gärna med kokt ris, grönsaker och salta jordnötter.

    instruktion steg 9 exotisk fläskfilé

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris och sallad eller andra grönsaker. Salta jordnötter är jättegott till.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Det håller sig i kylskåp minst 5 dagar. Bananerna blir lite svarta i färgen men det är inget fel på dem.

Se även dessa recept

| Fläskkött | Huvudrätter |

Kommentarer till Exotisk fläskfilé

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Angela Hall
Det var den godaste maträtten på länge men använde fläskytterfile. Bjöd min dotter och hennes sambo för dom firade två år och ville inte gå ut och äta på midsommarafton med corona och allt. Köttet smälte i munnen. Du ska ha en eloge för detta. Rekommenderas varmt till alla som vill bjuda på något gott och lite annorlunda fick bara beröm.
✏️ Skrivet av Christopher
Den här har jag gjort under lång tid, den är suverän som bjudmat när man är singel: Man kan förbereda allt och när gästerna kommer sätter man in den i ugnen och har litet lagom tid att mingla tills maten är klar.
Jag tar dock betydligt mindre banan och häller på ett par handfullar torrostade jordnötter. Just det ja, jag har riset som en botten i formen och lägger sedan allt det övriga ovanpå, fläskfilen först. Dessutom tar jag gärna litet extra mango chutney vid bordet...
✏️ Skrivet av Lena Agerrskob
Detta var en riktig höjdare. Gjorde denna rätt när vi firade bröllopsdag. Skippade vitlöken, eftersom jag imye tål det och mannen får inte äta. Men för övrigt helt fantastiskt gott. Och mannen åt massor, nästan 3 portioner, 😆 Ska bjuda barm och barnbarn på detta
✏️ Skrivet av Heike
Hej, tack så mycket för det recept. Mycket bra. Jag tillagade det idag. Det finns inget att ändra på...perfekt. Jag kan rekommendera det mit ris. ☆ ☆ ☆
✏️ Skrivet av Marie
Instämmer med Ingela fast jag hade mandarinklyftor och maken gillade det verkligen, blir flera gånger, absolut bra bjudrätt och kan förberedas.👍🏼🤗