
(Ingen kost tänkte jag med ett så bra recept) Ändrade inte på något utom att förminska till 2 personer.
Mkt, mkt gott!!!
Utrustning:
Hetta upp en stekpanna. Klipp baconet i små bitar och lägg det i stekpannan.
Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Lägg över på en tallrik.
Spara fettet från baconet i stekpannan så kan du steka fläskfilén i det.
Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg fläskfilébitarna i stekpannan. Salta och peppra. Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta.
Lägg köttet i en ugnsform.
Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela ovanpå köttet.
Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke.
Häll blandningen över det andra i ugnsformen. Strö över baconbitarna.
Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter.
Servera gärna med kokt ris, grönsaker och salta jordnötter.
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fläskkött | Huvudrätter |