Hade barn och barnbarn på middag. Började med förrätt, gröna omelettsnurror, dessertchokladtryffel på hallonspegel. Kanon 3rätters meny
Exotisk fläskfilé
Ingredienser:
- 150 g bacon
- 500 g fläskfilé
- salt
- svartpeppar
- 2-3 st bananer
- 1 burk mandarinklyftor
- 3 dl vispgrädde
- 3 tsk curry
- 3 msk mango chutney
- 1 klyfta pressad vitlök
- 0,5 tsk salt
Servering:
- ev. salta jordnötter
Utrustning:
- ugnsform (ungefär så stor att du kan sprida ut köttet på botten i den)
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Hetta upp en stekpanna. Klipp baconet i små bitar och lägg det i stekpannan.
- 150 g bacon
-
Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Lägg över på en tallrik.
Spara fettet från baconet i stekpannan så kan du steka fläskfilén i det.
-
Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor.
- 500 g fläskfilé
-
Lägg fläskfilébitarna i stekpannan. Salta och peppra. Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta.
-
Lägg köttet i en ugnsform.
-
Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela ovanpå köttet.
- 2-3 st bananer
- 1 burk mandarinklyftor
-
Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke.
- 3 dl vispgrädde
- 3 tsk curry
- 3 msk mango chutney
- 1 klyfta pressad vitlök
- 0,5 tsk salt
-
Häll blandningen över det andra i ugnsformen. Strö över baconbitarna.
-
Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter.
Servera gärna med kokt ris, grönsaker och salta jordnötter.
- ev. salta jordnötter
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fläskkött | Huvudrätter |
Hade barn och barnbarn på middag. Började med förrätt, gröna omelettsnurror, dessertchokladtryffel på hallonspegel. Kanon 3rätters meny
(Ingen kost tänkte jag med ett så bra recept) Ändrade inte på något utom att förminska till 2 personer.
Mkt, mkt gott!!!
Jag tar dock betydligt mindre banan och häller på ett par handfullar torrostade jordnötter. Just det ja, jag har riset som en botten i formen och lägger sedan allt det övriga ovanpå, fläskfilen först. Dessutom tar jag gärna litet extra mango chutney vid bordet...