Blåbärskladdkaka
En fantastiskt god blåbärskladdkaka med vit choklad som blir otroligt god och lagom kladdig. Superenkelt recept på en god kladdkaka med blåbär.
Tid: ca 45 minuter varav 15 minuters jobb + tid att stelna
Mängd: 6-8 portioner
Ingredienser:
Kladdkaka:
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,75 dl (100 g) vetemjöl
- 1,5 dl blåbär
Servering:
- ca 3-4 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (126 g): 467 kcal, 35 g kolhydrater, 34 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Hållbarhet och förvaring
Förvara blåbärskladdkakan i kylskåp.
️ Skrivet av
Kan du byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl? Hur mycket glutenfritt mjöl ska det i så fall vara?
️ Skrivet av
Provade idag, supergod, jättebra. Körde en vanlig form utan avtagbar kant och det gick väldigt bra.
️ Skrivet av
Supergod! Kan man göra den glutenfri? 😊
️ Skrivet av
Så gott, bakade till hela familjen och alla var jätte nöjda. Pappa var inte medveten om att kladdkaka inte alltid behöver vara choklad så nu har han lärt sig något nytt också
webmaster
Svar till
Kurt
️ Skrivet av
Oj oj så kan det gå! Hoppas nu kakan blev god! Ett tips när du väger - använd en platt våg så kan du ställa kastrullen på den. Nollställ. Häll i mjölet. Så slipper du använda en extra bunke och sparar disk. :)