175 °C i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Servera med vispad grädde så blir det till en fin dessert.
Tips & tricks:
Om det blir kaka över så lägg den i en plastpåse eller plastburk med lock så torkar inte kanten så mycket.
Variationstips:
Smöret kan bytas ut mot 1,5 dl grädde som du först vispar upp.
Hållbarhet och förvaring:
Kakan kan förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp. Hållbarheten blir lite längre i kylskåp. Kakan kan också frysas (med glasyr). Tina i rumstemperatur. Att tina i mikro rekommenderas ej eftersom chokladen är temperaturkänslig.
Bakade denna kaka idag och den blev jättegod!
Fick dock ha på lite aluminiumfolie efter en stund för att inte bränna kakan.
⭐
webmaster
💬Svar till
BG
✏️Skrivet av Susanne
Du kan ta vilket som men ju bättre kvalité på chokladen desto godare blir det. Jag har använt mörk choklad 70%, bakchoklad från Odense när jag gjort den här kakan. Jag ska ändra i texten så att man inte blir förvirrad. :) Tack så mycket! :)
✏️Skrivet av BG
Hej!
Står blockchoklad i receptet till glasyr längre ned, men i början står det mörk choklad. Vilkendera är det som gäller?
I övrigt en mycket uppskattad hemsida!