Näringsvärde per bit (104 g): 375 kalorier, 48 g kolhydrater, 18 g fett, 5 g protein
Serveringstips
Servera med vispad grädde så blir det till en fin dessert.
Tips & tricks
Om det blir kaka över så lägg den i en plastpåse eller plastburk med lock så torkar inte kanten så mycket.
Variationstips
Smöret kan bytas ut mot 1,5 dl grädde som du först vispar upp.
Hållbarhet och förvaring
Kakan kan förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp. Hållbarheten blir lite längre i kylskåp. Kakan kan också frysas (med glasyr). Tina i rumstemperatur. Att tina i mikro rekommenderas ej eftersom chokladen är temperaturkänslig.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Hossein
Hej
️ Skrivet av Sandy
Bakade denna kaka idag och den blev jättegod!
Fick dock ha på lite aluminiumfolie efter en stund för att inte bränna kakan.
webmaster
Svar till
BG
️ Skrivet av Susanne
Du kan ta vilket som men ju bättre kvalité på chokladen desto godare blir det. Jag har använt mörk choklad 70%, bakchoklad från Odense när jag gjort den här kakan. Jag ska ändra i texten så att man inte blir förvirrad. :) Tack så mycket! :)
️ Skrivet av BG
Hej!
Står blockchoklad i receptet till glasyr längre ned, men i början står det mörk choklad. Vilkendera är det som gäller?
I övrigt en mycket uppskattad hemsida!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl