| Muffins & Mjuka Kakor |

Lätta Mazariner

Lika goda som vanliga mazariner men betydligt mindre jobb. Ett riktigt bra recept som jag gjort många gånger!
Lätta Mazariner
Mycket enkelt recept på mazariner! Jättegoda och väldigt lite jobb.
Timglas Tid: ca 45 min, varav 15 min i ugnen
Portioner 20 st

Ingredienser:

Glasyr:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Mät upp smöret och lägg i en bunke och tillsätt strösockret.

    Låt detta stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Gör under tiden nästa steg.

    smör och strösocker
    Smör och strösocker.
  2. Placera ut aluminiumformarna på en plåt.

    Mal sötmandeln och bittermandeln.

    aluminiumformar på plåt
    Aluminiumformar på plåt.
    mald sötmandel och bittermandel
    Mald sötmandel och bittermandel.
  3. Vispa strösocker och smöret som nu blivit mjukt till en jämn smet med elvisp med vispar (som du kan fortsätta använda genom hela receptet).

    strösocker och smör ihopvispat
    Strösocker och smör ihopvispat.
  4. Tillsätt ägg, vaniljsocker och bakpulver. Vispa snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvisp.

    ägg, vaniljsocker, bakpulver tillsatt
    Ägg, vaniljsocker, bakpulver tillsatt.
    smör, strösocker, ägg, vaniljsocker, bakpulver blandat
    Smör, strösocker, ägg, vaniljsocker, bakpulver blandat.
  5. Tillsätt de malda mandlarna, vetemjölet och mjölken och rör snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvispen.

    Tänk på 1: När du mäter upp vetemjölet, gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.

    Tänk på 2: När du rör/vispar ihop smeten, arbeta inte smeten längre tid än nödvändigt för att den ska bli blandad.

    mald mandel, vetemjöl, mjölk tillsatt
    Mald mandel, vetemjöl, mjölk tillsatt.
    mazarinsmeten klar
    Mazarinsmeten klar.
  6. Fördela smeten i aluminiumformarna.

    Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 12-15 min. Mazarinerna ska bara få lite färg.

    Låt mazarinerna svalna under bakhandduk.

    mazarinsmeten fördelad i aluminiumformar
    Mazarinsmeten fördelad i aluminiumformar.
    mazarinerna gräddas i ugnen
    Mazarinerna gräddas i ugnen.
    gräddade mazariner
    Gräddade mazariner.
  7. Häll florsockret i en liten skål och häll på juice eller vatten och rör till en jämn glasyr.

    florsocker och vatten
    Florsocker och vatten.
    glasyr till mazariner
    Glasyr till mazariner.
  8. Bred på glasyren på mazarinerna. Strö ev. på mandelspån innan glasyren stelnat. Låt glasyren stelna före servering.

    glasyren breds på
    Glasyren breds på.
    mazariner med glasyr
    Mazariner med glasyr.

servera Serveringstips:

Tänk på att det tar ca en timme innan glasyren stelnat ordentligt så gör glasyren till mazarinerna i god tid.

byt ut Variationstips:

Testa med olika smaksättningar av glasyren. Apelsinjuice, citronsaft, apelsinsaft, flädersaft, limesaft m.m. fungerar utmärkt!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Mazarinerna går bra att frysa UTAN glasyr. Hållbarhet i frysen är minst 3 månader. De håller sig annars minst en vecka i rumstemperatur men glasyren smälter lätt och håller sig fin endast ca 1 dygn.

Kommentarer till Lätta Mazariner

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Jeanette
Som blev supergoda men istället för bittermandel o sötmandel så rev jag mandelmassa o hade i istället. Blev kanongott. Tack för ett bra recept ☺
penna Skrivet av Monica Ohlsson
Hej
Mazarinerna har blivit hela släktens favoritkaka. Även för dom som normalt sett inte tycker om mazariner. Har jag lite bråttom gräddar jag smeten i en sockerkaksform i 175 grader. Precis lika populär den.
Monica
penna Skrivet av Louise
Vilket jättebra recept! Verkligen lätta att göra och supergoda. Dessa ska vi absolut göra flera gånger. Tack!

Läs alla 50 kommentarer