Kondiskakor
Ingredienser:
Utrustning:
- 20 st aluminiumformar (runda)
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smält smöret.
Placera ut aluminiumformar på en plåt.
- 200 g smör
-
Mixa eller mal mandeln först. Använd gärna matberedare eller en mixer.
Tillsätt därefter kexen och mixa även dem. Häll mandeln och kexsmulorna i en bunke.
-
Häll på sockret och det smälta smöret. Rör till en jämn massa.
- 2,5 dl strösocker
-
Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet.
- 2 st ägg
-
Fördela smeten i formarna.
-
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
-
Låt kakorna kallna under bakduk.
-
Smält blockchokladen i en skål i mikron, eller i vattenbad på spisen eller direkt i en kastrull på spisen på låg värme under omrörning (det får inte koka för då blir chokladen grynig).
- 175 g mörk choklad
-
Fördela chokladen på kakorna. Bred ut chokladen på kakorna med en pensel eller använd baksidan av en sked.
Låt chokladen stelna i rumstemperatur eller svalare.
Tips & tricks:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
Ett litet tips ta gärna och lägg en platta med chokladen nobless på kakorna när dom kommer ut från ugnen.
Blir väldigt snyggt och finns ju en hel del smaker.