Kondiskakor

Mycket goda mazarinliknande kakor för den som gillar choklad och mandel.
kondiskakor
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 20 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

  1. Smält smöret.

    Placera ut aluminiumformar på en plåt.

    instruktion steg 1.1 kondiskakor
    Smält smör.
    instruktion steg 1.2 kondiskakor
    Runda aluminiumformar.
  2. Mixa eller mal mandeln först. Använd gärna matberedare eller en mixer.

    Tillsätt därefter kexen och mixa även dem. Häll mandeln och kexsmulorna i en bunke.

    instruktion steg 2.1 kondiskakor
    Mixad mandel.
    instruktion steg 2.2 kondiskakor
    Lägg på mariekex.
    instruktion steg 2.3 kondiskakor
    Mixad mandel och mariekex.
    instruktion steg 2.4 kondiskakor
    Häll i en bunke.
  3. Häll på sockret och det smälta smöret. Rör till en jämn massa.

    instruktion steg 3.1 kondiskakor
    Tillsätt socker och smält smör.
    instruktion steg 3.2 kondiskakor
    Blanda.
  4. Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet.

    instruktion steg 4.1 kondiskakor
    Tillsätt ägg.
    instruktion steg 4.2 kondiskakor
    Färdig smet.
  5. Fördela smeten i formarna.

    instruktion steg 5 kondiskakor
    I formar.
  6. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    instruktion steg 6 kondiskakor
    Grädda i ugnen.
  7. Låt kakorna kallna under bakduk.

    instruktion steg 7.1 kondiskakor
    Färdiggräddade.
    instruktion steg 7.2 kondiskakor
    Under bakduk.
  8. Smält blockchokladen i en skål i mikron, eller i vattenbad på spisen eller direkt i en kastrull på spisen på låg värme under omrörning (det får inte koka för då blir chokladen grynig).

    instruktion steg 8.1 kondiskakor
    Mörk choklad.
    instruktion steg 8.2 kondiskakor
    Smält choklad.
  9. Fördela chokladen på kakorna. Bred ut chokladen på kakorna med en pensel eller använd baksidan av en sked.

    Låt chokladen stelna i rumstemperatur eller svalare.

    instruktion steg 9.1 kondiskakor
    Fördela chokladen.
    instruktion steg 9.2 kondiskakor
    Bred ut chokladen.
    instruktion steg 9.3 kondiskakor
    Färdiga kondiskakor.

Näringsvärde Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (45 g): 223 kalorier, 20 g kolhydrater, 15 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

glödlampa Tips & tricks

Istället för att låta kakorna kallna kan man direkt hyvla över chokladen (använd gärna osthyvel, och hyvla på sidan av chokladkakan) så smälter den direkt.

byt ut Variationstips

Använd digestivekex eller pepparkakor eller några andra goda kakor istället för mariekex.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring

Kondiskakorna kan förvaras i rumstemperatur i åtminstone några dagar. Det bästa är att frysa in de kakor man inte äter upp samma dag och sedan ta upp ur frysen när man vill ha dem. Tänk bara på att de bör tina långsamt så att inte chokladen smälter. Det kan också bli lite ljusa strimmor i chokladen när man fryser dem.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Eiwor Malmborg
Fantastiska bjudkakor.
Blev popolära bland familj och vänner.
Tack Susanne, du har alltid så fantastiska recept
✏️ Skrivet av Gia
Mina blev inte gräddade i mitten. Ändå gräddade jag dem 12-13 minuter. Har kollat att jag hade i alla ingredienser. Vad kan jag ha gjort för fel. Jag tycker de verkar supergoda men mina måste ätas ur formen med sked. Fick 20 kakor och använde över-undervärme.
✏️ Skrivet av Gunnel
Kondiskakorna är en höjdare lätta att göra och en favorit bland gästerna jag kan verkligen rekommendera dessa kakor.
✏️ Skrivet av monica Danell
super goda tack fina du
✏️ Skrivet av Lebelf Ebebelf
SÅ BRA RECEPT!!!! Jag äter dom hela tiden. BÄSTA BÄSTA FINA DU!!!!!!! Lebelf uppskattar

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest