Kondiskakor

Mycket goda mazarinliknande kakor för den som gillar choklad och mandel.
kondiskakor
Enkelt recept på mycket goda kondiskakor med mandel och choklad som går snabbt att göra.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 20 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret.

    Placera ut aluminiumformar på en plåt.

    instruktion steg 1.1 kondiskakor
    Smält smör.
    instruktion steg 1.2 kondiskakor
    Runda aluminiumformar.
  2. Mixa eller mal mandeln först. Använd gärna matberedare eller en mixer.

    Tillsätt därefter kexen och mixa även dem. Häll mandeln och kexsmulorna i en bunke.

    instruktion steg 2.1 kondiskakor
    Mixad mandel.
    instruktion steg 2.2 kondiskakor
    Lägg på mariekex.
    instruktion steg 2.3 kondiskakor
    Mixad mandel och mariekex.
    instruktion steg 2.4 kondiskakor
    Häll i en bunke.
  3. Häll på sockret och det smälta smöret. Rör till en jämn massa.

    instruktion steg 3.1 kondiskakor
    Tillsätt socker och smält smör.
    instruktion steg 3.2 kondiskakor
    Blanda.
  4. Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet.

    instruktion steg 4.1 kondiskakor
    Tillsätt ägg.
    instruktion steg 4.2 kondiskakor
    Färdig smet.
  5. Fördela smeten i formarna.

    instruktion steg 5 kondiskakor
    I formar.
  6. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    instruktion steg 6 kondiskakor
    Grädda i ugnen.
  7. Låt kakorna kallna under bakduk.

    instruktion steg 7.1 kondiskakor
    Färdiggräddade.
    instruktion steg 7.2 kondiskakor
    Under bakduk.
  8. Smält blockchokladen i en skål i mikron, eller i vattenbad på spisen eller direkt i en kastrull på spisen på låg värme under omrörning (det får inte koka för då blir chokladen grynig).

    instruktion steg 8.1 kondiskakor
    Mörk choklad.
    instruktion steg 8.2 kondiskakor
    Smält choklad.
  9. Fördela chokladen på kakorna. Bred ut chokladen på kakorna med en pensel eller använd baksidan av en sked.

    Låt chokladen stelna i rumstemperatur eller svalare.

    instruktion steg 9.1 kondiskakor
    Fördela chokladen.
    instruktion steg 9.2 kondiskakor
    Bred ut chokladen.
    instruktion steg 9.3 kondiskakor
    Färdiga kondiskakor.

glödlampa Tips:

Istället för att låta kakorna kallna kan man direkt hyvla över chokladen (använd gärna osthyvel, och hyvla på sidan av chokladkakan) så smälter den direkt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kondiskakorna kan förvaras i rumstemperatur i åtminstone några dagar. Det bästa är att frysa in de kakor man inte äter upp samma dag och sedan ta upp ur frysen när man vill ha dem. Tänk bara på att de bör tina långsamt så att inte chokladen smälter. Det kan också bli lite ljusa strimmor i chokladen när man fryser dem.

Kommentarer till Kondiskakor

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Fanny
Super goda, jag provade med pepparkakor på julafton blev otroligt gott men det är supergoda med Mariekex också!
penna Skrivet av Gun
En ny kaka för mig. Ville baka den direkt.
Jag hade inga Mariekex hemma. Jag tog Digestive.
Minskade sockret till 2 dl. Jättegoda!
penna Skrivet av Nethan
Hejsan!
Har bakat dessa kakorna flera ggr o de är supergoda! :) I julas hade jag i pepparkakor ist för kex o så hade jag på ljus choklad ist, o de blev med mkt goda :) Men jag har ett litet aber med dem... när jag tar ut dem från ugnen, så sjunker de alltid ihop i mitten, så det blir en stor grop :( Vad kan det vara som jag gör fel?

Tacksam för svar o sen vill jag passa på att TACKA för en mkt bra blogg!! :D

Läs alla 30 kommentarer

Se även dessa recept

| Muffins & Mjuka Kakor |