Mandelchokladtårta
En ljuvligt god mandelchokladtårta. Mjuka mandelmarängbottnar med en len vaniljsmörkräm mellan toppad med mjuk chokladganache och hackad mandel. En vacker, lättbakad och underbart god tårta. Den påminner om "Almondy" men blir godare. Går bra att förbereda och håller sig länge i kylskåp.
Tid: ca 2 timmar
Mängd: 10-12 bitar
Ingredienser:
Bottnar:
- 150 g sötmandel
- 4 st äggvitor
- 1,5 dl florsocker
Fyllning:
- 4 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vispgrädde
- 150 g smör
Garnering:
- 150 g ljus choklad
- 1 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 50 g sötmandel
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 2 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
- elvisp
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (92 g): 424 kcal, 24 g kolhydrater, 34 g fett, 7 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Den här tårtan håller sig otroligt bra, minst 2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen och den ser fortfarande superfräsch ut och smakar bra. Den är mjuk och går faktiskt att äta direkt när man tar den ur frysen, men låt den gärna stå framme ca 15 minuter före servering.
️ Skrivet av
Fantastic