
😍🤩🤩🤩🤩😍🤩🤩🤩🤩😍🤩🤩🤩🤩🥰😊
Utrustning:
Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt.
Smörj en muffinspanna för 12 större muffins, eller ställ 12 st stora amerikanska muffinsformar i muffinspannan eller på en vanlig plåt (gäller 1 sats muffinssmet).
Alternativt ställer man 30 st bakformar (mindre "normal" storlek) på en plåt om man vill göra mindre storlek på muffinsen (gäller 1 sats muffinssmet).
Rör det rumstempererade smöret och strösockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.
Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet för varje ägg, använd gärna elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet, använd gärna elvisp.
Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör till en jämn smet. Tänk på att inte röra längre tid än att smeten är jämn, annars kan man ha sönder äggtrådarna. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek).
Fördela smeten i formarna så det är ungefär lika mycket smet i varje.
Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Tryck ned äppelbitarna i smeten. Fördela så det blir ungefär lika mycket äpple i varje muffins.
Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins.
Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. Mindre muffins gräddas i ca 15 minuter.
Låt svalna. Om du använder en smord muffinspanna - lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem.
Serveringstips:
GI Tips:
Hållbarhet och förvaring: