Äppelrutor
Goda enkla äppelrutor, lite som ett mellanting mellan bullar och sockerkaka med äpplen i.
Tid: 1 timma och 10 minuter varav 25 minuter i ugnen
ca 30 st
Ingredienser:
- 7 dl (420 g) vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 150 g smör
- 4 dl mjölk
Fyllning:
- ca 500-750 g (ca 5 st) syrliga och goda äpplen
- 3 tsk kanel
- 3 msk strösocker
Laktosfritt - Ta laktosfri mjölk och smör.
Vegetariskt
Utrustning:
- ev. elvisp
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i 20-25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per äppelruta (61 g): 136 kalorier, 21 g kolhydrater, 5 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara i plastburk med lock eller plastpåse i rumstemperatur. Äppelrutorna är dock godast nybakade så jag rekommenderar att frysa in de du inte äter upp samma dag. Håller sig i frysen i 3-6 månader.
️ Skrivet av
Använde kardemumma ist f kanel, ca 3 tsk malen. Även lite salt, tänkte det kunde kompensera margarinet jag anv ist f smör. Tycker de blev rätt bra ändå.
️ Skrivet av
Gott!
Jag strödde över ytterliggare 1msk socker + 1 tsk kanel.
Det kändes lite som scones med äpplen. Funkade bra att frysa och tina upp.
Så skönt med ett recept i långpana så att man inte behöver hålla på att smöra och bröa :D
Lite salt tror jag skulle göra dem ännu godare
Jag strödde över ytterliggare 1msk socker + 1 tsk kanel.
Det kändes lite som scones med äpplen. Funkade bra att frysa och tina upp.
Så skönt med ett recept i långpana så att man inte behöver hålla på att smöra och bröa :D
Lite salt tror jag skulle göra dem ännu godare
️ Skrivet av
Ska det vara ägg i?
törs man prova denna vill ju att det ska bli gott.
törs man prova denna vill ju att det ska bli gott.
️ Skrivet av
Ägg ska det väl vara i. Den blir jhu platt som en pannkaka
️ Skrivet av
Bakverk med äpple och kanel är ju bara så himla gott!
Inredningshjälpen
Inredningshjälpen