Äppelostkaka

Mycket god äppelostkaka som är en enkel ostkaka med äpple i. Äppelostkakan tar endast 20 minuter effektiv arbetstid.
Äppelostkaka
Tid: 1 timme varav 40 minuter i ugnen
4 portioner

Ingredienser:

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en liten form ca 15x25 cm.

    smord liten form
    Smord liten form.
  2. Hacka mandeln. Det går enkelt att göra med en vass kniv.

    hackad mandel
    Hackad mandel.
  3. Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

    Vispa till en ljus pösig smet, använd gärna elvisp.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och socker vispat
    Ägg och socker vispat.
  4. Tillsätt den hackade mandeln, keso, kanel, vetemjöl och mjölk.

    Rör eller vispa snabbt ihop till en jämn smet.

    hackad mandel, keso, kanel, vetemjöl, mjölk tillsatt
    Hackad mandel, keso, kanel, vetemjöl, mjölk tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  5. Häll smeten i den smorda ugnsformen.

    smeten i formen
    Smeten i formen.
  6. Skala äpplen och skär dem i små bitar.

    Sprid ut äppelbitarna i smeten i formen.

    äppelbitar
    Äppelbitar.
    äppelbitar i ostkakesmeten
    Äppelbitar i ostkakesmeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 40 minuter.

    Låt svalna under en bakhandduk och servera äppelostkakan ljummen med vispad grädde.

    grädda i ugnen
    Grädda i ugnen.
    äppelostkakan färdiggräddad
    Äppelostkakan färdiggräddad.
    äppelostkakan serverad med vispad grädde
    Äppelostkakan serverad med vispad grädde.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (232 g): 266 kalorier, 28 g kolhydrater, 10 g fett, 14 g protein, 3 g fibrer

Serveringstips

Servera med vispad grädde.

Planeringstips

Går att göra helt färdig i förväg och sedan förvara i kylskåp. Värm i ugn eller mikro så den blir ljummen före servering.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven äppelostkaka i kylskåp. Värm i ugnen eller mikro så den blir lite ljummen före servering så blir den som nygräddad.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Ja kolla på GI-recept som finns i menyn.
Skrivet av Anonym
Jag ska fixa =) har du andra Recept som gör en smal?=D
Skrivet av filiz
den e inte så god och tar tid att göra
Skrivet av Lisa
gott-gotti-gott-gott ;)
Skrivet av cattis
Nä denna föll då absolut inte mig i smaken, väldigt udda, så det blev hundmat!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest