Äppelostkaka

Mycket god äppelostkaka som är en enkel ostkaka med äpple i. Äppelostkakan tar endast 20 minuter effektiv arbetstid.
Äppelostkaka
Äppelostkaka är en mycket god och enkel ostkaka med keso och äpple.
Timglas Tid: 1 timme varav 40 minuter i ugnen
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en liten form ca 15x25 cm.

    smord liten form
    Smord liten form.
  2. Hacka mandeln. Det går enkelt att göra med en vass kniv.

    hackad mandel
    Hackad mandel.
  3. Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

    Vispa till en ljus pösig smet, använd gärna elvisp.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och socker vispat
    Ägg och socker vispat.
  4. Tillsätt den hackade mandeln, keso, kanel, vetemjöl och mjölk.

    Rör eller vispa snabbt ihop till en jämn smet.

    hackad mandel, keso, kanel, vetemjöl, mjölk tillsatt
    Hackad mandel, keso, kanel, vetemjöl, mjölk tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  5. Häll smeten i den smorda ugnsformen.

    smeten i formen
    Smeten i formen.
  6. Skala äpplen och skär dem i små bitar.

    Sprid ut äppelbitarna i smeten i formen.

    äppelbitar
    Äppelbitar.
    äppelbitar i ostkakesmeten
    Äppelbitar i ostkakesmeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 40 minuter.

    Låt svalna under en bakhandduk och servera äppelostkakan ljummen med vispad grädde.

    grädda i ugnen
    Grädda i ugnen.
    äppelostkakan färdiggräddad
    Äppelostkakan färdiggräddad.
    äppelostkakan serverad med vispad grädde
    Äppelostkakan serverad med vispad grädde.

servera Serveringstips:

Servera med vispad grädde.

planera Planeringstips:

Går att göra helt färdig i förväg och sedan förvara i kylskåp. Värm i ugn eller mikro så den blir ljummen före servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven äppelostkaka i kylskåp. Värm i ugnen eller mikro så den blir lite ljummen före servering så blir den som nygräddad.

Kommentarer till Äppelostkaka

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Ja kolla på GI-recept som finns i menyn.
penna Skrivet av Anonym
Jag ska fixa =) har du andra Recept som gör en smal?=D
penna Skrivet av filiz
den e inte så god och tar tid att göra
penna Skrivet av Lisa
gott-gotti-gott-gott ;)
penna Skrivet av cattis
Nä denna föll då absolut inte mig i smaken, väldigt udda, så det blev hundmat!
penna Skrivet av Susanne
Keso är keso, kallas cottage cheese på engelska och är en klumpig mager färskostmassa skulle man kanske kunna säga. Den brukar finns i kyldisken i närheten av crème fraiche.
penna Skrivet av Tina
Vad är keso naturell är det den där salladsosten?
penna Skrivet av Jenny!
Jag har gjort den här massor av gånger och den är både jättegod och lätt att göra. Den mättar även bra efter t.ex en fiskrätt.
penna Skrivet av Susanne
Denize, jag vet faktiskt inte det. Jag har inte provat. Om någon annan som läser här vet, svara gärna! ;)
penna Skrivet av Denize
Hej!
Vet du om det går att ersätta helt med sötningsmedel och ändå få det poröst med äggen? Annars: hur mycket socker behöver man ha per ägg?

Läs alla 22 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter |