Dumlekakor

Mycket goda mjuksega dumlekakor som blir extra goda med det här receptet där jag har lite salt i kakdegen som ger en fin smakbrytning som lyfter fram kola- och chokladsmaken. Prova så får du se!
dumlekakor
Goda mjuksega dumlekakor som är enkla att göra med det här receptet. Använd alltid riktigt smör när du bakar för bästa resultat.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 24 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Ställ upp runda aluminiumformar på en plåt.

    aluminiumformar på plåt
    Aluminiumformar på plåt.
  2. Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.

    Rör sedan till en jämn smet. Det går bra att använda elvisp.

    smör och strösocker
    Smör och strösocker.
    smör och strösocker blandat
    Smör och strösocker blandat.
  3. Tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

    tillsätt bakpulver och salt
    Tillsätt bakpulver och salt.
    blanda
    Blanda.
  4. Tillsätt vetemjöl. Blanda till en jämn kakdeg.

    (Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl. Väg eller häll istället upp mjölet. Tar du för mycket mjöl blir det svårt att forma degen till kulor och dumlekakorna blir torrare.)

    tillsätt vetemjöl
    Tillsätt vetemjöl.
    kakdegen klar
    Kakdegen klar.
  5. Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. Lägg dem i aluminiumformarna.

    degen formad till kulor
    Degen formad till kulor.
  6. Tryck i en dumlekola i varje kaka.

    en dumlekola i varje kaka
    En dumlekola i varje kaka.
  7. Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.

    dumlekakorna i ugnen
    Dumlekakorna i ugnen.
  8. Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lägg på en noblesse (som då smälter).

    Låt svalna tills chokladen stelnat. Klart!

    Förvara dumlekakorna i kylskåp.

    • 24 st Noblesse
    färdiggräddade dumlekakor
    Färdiggräddade dumlekakor.
    lägg på en noblesse
    Lägg på en noblesse.
    Chokladen har stelnat. Dumlekakorna klara.
    Chokladen har stelnat. Dumlekakorna klara.
    dumlekaka delad på mitten
    Dumlekaka delad på mitten.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Både dumlekolor och noblesse innehåller tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara dumlekakorna i kylskåp.

Kommentarer till Dumlekakor

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Caro
Misstänkte det men ville vara säkert. Min kompis gjorde dem och dem var såååååå goda så jag vill inte göra fel :)
besökare Svar till Caro penna Skrivet av Susanne
Vanlig ugn, d.v.s. över- och undervärme är det som jag menar om jag inte skrivit något annat. Det gäller alla recept.
penna Skrivet av Caro
Hej undra om det är 175 grad varmluft eller ”vanligt”????
besökare Svar till Wilma penna Skrivet av Susanne
För mycket vetemjöl är nästan alltid anledningen till att det blir så.
penna Skrivet av Wilma
Mina vart smuliga men goda vad gjorde jag fel??
Mvh wilma
besökare Svar till Lisette Olsson-Mayr penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man men chokladen kan få lite tråkig färg (får ofta vita strimmor).
penna Skrivet av Lisette Olsson-Mayr
Kan man frysa Dumlekakorna?
Mvh Lisette
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Glömde du kanske bakpulver? Kul att du tycker om mina recept! :)
penna Skrivet av Sara
Hej! Älskar denna kakan och har gjort dem flera ggr. Men idag när jag gjorde dem så blev dem Nästan helt platta. Har jag för mkt smör i då eller har dem varit inne för länge? Hade dem inne i 10 Min sen fick dem svalna. Men dem blev super goda ändå men platta och tråkiga. Super fina recept har ni och det är kanon med bilder till 👍🏻 Med vänlig hälsning, Sara
besökare Svar till Karin penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om dumlekakorna!

Läs alla 25 kommentarer

Se även dessa recept

| Godis | Julgodis | Småkakor |