Dumlekakor
Mycket goda mjuksega dumlekakor, kallas även dumlegrottor, som blir extra goda med det här receptet där jag har lite salt i kakdegen som ger en fin smakbrytning som lyfter fram kola- och chokladsmaken. Prova så får du se!
Tid: 30 minuter
24 st
Ingredienser:
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 dl (180 g) vetemjöl
- 24 st dumlekolor
- 24 st Noblesse
Vegetariskt
Utrustning:
- 24 st aluminiumformar
- ev. elvisp
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Tips för att undvika tillsatser
Både dumlekolor och noblesse innehåller tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Förvara dumlekakorna i kylskåp där de håller sig minst en månad. De kan även frysas men då brukar chokladen bli lite missfärgad så de blir inte lika fina då men håller sig minst 3 månader.
️ Skrivet av
Mycket goda! Går alltid hem här hemma! Gick mycket bra att använda glutenfritt mjöl istället
️ Skrivet av
Jätte bra
️ Skrivet av
Kan man använda en mindre muffinsform istället för aluminiumformar?
️ Skrivet av
Hahaha🤣. En månad i kyl ? De är slut efter en vecka max! Sååå goda 😍
️ Skrivet av
Fantastiskt recept! Har gjort det oräkneliga gånger och är alltid populärt hos vänner och bekanta!