| Godis | Julgodis | Småkakor |

Dumlekakor

Mycket goda mjuksega dumlekakor som blir extra goda med det här receptet där jag har lite salt i kakdegen som ger en fin smakbrytning som lyfter fram kola- och chokladsmaken. Prova så får du se!
dumlekakor
Goda mjuksega dumlekakor som är enkla att göra med det här receptet. Använd alltid riktigt smör när du bakar för bästa resultat.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 24 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Ställ upp runda aluminiumformar på en plåt.

  2. Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.

    Rör sedan till en jämn smet. Det går bra att använda elvisp.

  3. Tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

  4. Tillsätt vetemjöl. Blanda till en jämn kakdeg.

    (Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl. Väg eller häll istället upp mjölet. Tar du för mycket mjöl blir det svårt att forma degen till kulor och dumlekakorna blir torrare.)

  5. Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. Lägg dem i aluminiumformarna.

  6. Tryck i en dumlekola i varje kaka.

  7. Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.

  8. Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lägg på en noblesse (som då smälter).

    Låt svalna tills chokladen stelnat. Klart!

    Förvara dumlekakorna i kylskåp.

Beskrivande bilder

aluminiumformar på plåt
1. Aluminiumformar på plåt.
smör och strösocker
2.1. Smör och strösocker.
smör och strösocker blandat
2.2. Smör och strösocker blandat.
tillsätt bakpulver och salt
3.1. Tillsätt bakpulver och salt.
blanda
3.2. Blanda.
tillsätt vetemjöl
4.1. Tillsätt vetemjöl.
kakdegen klar
4.2. Kakdegen klar.
degen formad till kulor
5. Degen formad till kulor.
en dumlekola i varje kaka
6. En dumlekola i varje kaka.
dumlekakorna i ugnen
7. Dumlekakorna i ugnen.
färdiggräddade dumlekakor
8.1. Färdiggräddade dumlekakor.
lägg på en noblesse
8.2. Lägg på en noblesse.
Chokladen har stelnat. Dumlekakorna klara.
8.3. Chokladen har stelnat. Dumlekakorna klara.
dumlekaka delad på mitten
8.4. Dumlekaka delad på mitten.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Både dumlekolor och noblesse innehåller tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara dumlekakorna i kylskåp.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Karin  
Brukar aldrig baka men dessa var verkligen väldigt lätta att göra och fantastiskt goda. Tycker det är jättebra att det är bilder till receptet.
 svar  Svar till  Charlotta    kommentar  Skrivet av  Susanne  
De håller sig flera veckor, minst 3 veckor i alla fall. Dock kan det hända att de inte ser lika goda ut om saltet ovanpå smälter (för mig hände det när jag hade dem utomhus, men kan ha berott på temperaturväxlingar också som man inte har i ett kylskåp).
   kommentar  Skrivet av  Charlotta  
Hej,

Hur länge kan man förvara Dumlekakorna i kylskåpet innan de bli gamla? :)
 svar  Svar till  Isabelle    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att höra att du gillar receptet! :)
   kommentar  Skrivet av  Isabelle  
Bland de bästa kakorna jag gjort! Så enkla, goda och resultatet ser proffsigt ut. Uppskattades av hela familjen.

Skriv och läs alla 15 kommentarer