Mazarinkladdkaka med chokladganache
Fantastisk mazarinkladdkaka med ett täcke av en len chokladganache, mandel och choklad i en ljuvlig smakkombination. Smakar både lyxigt och gott. Kakan blir mäktig och det räcker med en bit för att man ska känna sig nöjd.
![Mazarinkladdkaka mazarinkladdkaka](/bilder/recept/694/main/m/mazarinkladdkaka.jpg)
Tid: ca 2 timmar varav 20 minuters jobb
Mängd: ca 12 bitar
Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm bittermandelarom
- 200 g mandelmassa
- 1,5 dl vetemjöl
Chokladganache:
- 2 dl vispgrädde
- 200 g mörk choklad
- 25 g smör
- ev. ca 20 g mandelspån
Servering:
- ev. 5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform 24 cm i diameter
- elvisp med vispar
- mandelkvarn eller rivjärn
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 19 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (102 g): 446 kcal, 38 g kolhydrater, 30 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen.
️ Skrivet av
Fantastiskt god, är så glad att jag provade den!
️ Skrivet av
Jag vill bara säga att denna kaka var den gudomligaste jag och mina vänner avnjutit någonsin! Tack.