Ajvarkyckling
Ingredienser:
- 1 kg kycklinglårfilé
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl (ca 156 g) mild ajvar relish
- 1 tsk honung
- 1-2 klyftor vitlök
- 0,75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- ca 100 g (ca 2 dl) riven ost
Serveringsförslag:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 45 minuter med över- och undervärme
- 200 °C i mitten av ugnen i 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Lägg (tinade) kycklinglårfiléer i en ugnsform. Salta och peppra lite på båda sidor på varje filé.
(Jag använder vanligt salt och grovmalen svartpeppar, lite grann bara.)
(Ugnsformen ska vara så stor att kycklinglårfiléerna får plats i ett lager, detta för att de ska täckas av blandningen man häller över i kommande steg.)
- 1 kg kycklinglårfilé
-
Mät upp crème fraiche, grädde, mild ajvar relish och honung i en bunke. Pressa i vitlök. Tillsätt salt och vitpeppar. Vispa ihop till en jämn blandning.
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl (ca 156 g) mild ajvar relish
- 1 tsk honung
- 1-2 klyftor vitlök
- 0,75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
-
Häll blandningen över kycklingen. Det ska vara så att kycklingbitarna täcks helst helt och hållet.
-
Ställ in mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
Riv under tiden osten.
- ca 100 g (ca 2 dl) riven ost
-
Ta ut ur ugnen och strö över den rivna osten.
-
Ställ in i mitten av ugnen igen och höj temperaturen till 200°C och låt stå där 20 minuter.
Förbered under tiden de tillbehör du vill ha som t.ex. kokt ris och grönsaker.
-
Ajvarkycklingen är klar. Servera med tillbehören.
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
| Fågel | GI | Huvudrätter | LCHF | Lunch |
Mycket enkelt och mycket gott!
Strösslade på extra ost (rätt mycket)😏
Kokt potatis och kokt blomkål till.
Ajvarkycklig är väldigt mumsigt.
Helt klart en ny favorit för min del.
Christer