Vegetariskt - Byt ut kycklingfilé mot quorn och minska tiden i ugnen till ca 30 minuter.
Ugn:
175 °C i mitten av ugnen i 1 timmar och 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen.
Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (Om du använder äkta crème fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du light-produkter så ta den mindre mängden. Smaka gärna av.)
Häll detta över kycklingfiléerna. Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 1,5 timmar. Om kycklingfiléerna är färska eller tinade så räcker det med 70 minuter.
Servera med ris, potatis, grönsaker.
1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform.
2. Häll crème fraiche, soja, grädde och sambal oelek i en bunke.
3. Rör ihop till en jämn smet.4. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugnen.
5. Såsen ska nästan täcka kycklingfiléerna. Ös över sås på den yta som inte är täckt.
6. Efter 1,5 timmar är de klara.
Tips & tricks:
Såsen kan separera sig om du använder kycklingfiléer som innehåller mycket vätska. Ta då en visp eller sked och rör runt lite så brukar det blanda sig. OBS! Var noga med att använda kokbar crème fraiche så se upp med light-produkter!
GI Tips:
Servera med grönsaker och t.ex. fullkornsbulgur eller fullkornsris.
LCHF Tips:
Servera tillsammans med grönsaker.
Tips för att undvika tillsatser:
Undvik light-produkter. Ta äkta crème fraiche och äkta vispgrädde.
Variationstips:
Crème fraiche kan bytas ut mot grädde helt eller delvis och tvärtom. T.ex. kan man ta 6 dl vispgrädde och 2 dl crème fraiche, så man kan ta det man har hemma. Om man smakar av såsen kan man anpassa mängden sambal oelek och soja efter egen smak. Om du tycker det är för starkt, ta mera grädde eller crème fraiche som neutraliserar smaken.
Jättegod kyckling med lite hetta.
Snabbt och enkelt att laga.
✏️Skrivet av mums
Gör detta, jättegott
✏️Skrivet av Linda Grape
Hej undrar om man kan ta kycklingbitar istället för hela filéer av kyckling?
⭐
webmaster
💬Svar till
Sören
✏️Skrivet av Susanne
Nej det är inga jordnötter det är hel bulgur, tyvärr tror jag inte den säljs längre, men det smakar ungefär som matkorn. Annars är en favorit att servera med kokt ris. Jag ska ta nya bilder med kokt ris när jag gör detta nästa gång.
✏️Skrivet av Sören
Är det jordnötter också på bilden, hur ingår de i receptet?