| Fågel | GI Recept | Huvudrätter | LCHF |

Kyckling i ugn med sambal oelek

Superenkelt recept som bara kräver 10 minuters arbete. Sedan sköter det sig självt i ugnen. Perfekt bjudmat.
kycklingen serverad med grönsaker
Enkelt recept på kycklingfilé i sås i ugn serverad med grönsaker.
Timglas Tid: 1 timme och 40 minuter
Portioner 8-10 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Byt ut kycklingfilé mot quorn och minska tiden i ugnen till ca 30 minuter.

Vintips:

Marqués de Cáceres (nr 2755)

Gör så här:

Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen.

Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (Om du använder äkta crème fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du light-produkter så ta den mindre mängden. Smaka gärna av.)

Häll detta över kycklingfiléerna. Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.

Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 1,5 timmar. Om kycklingfiléerna är färska eller tinade så räcker det med 70 minuter.

Servera med ris, potatis, grönsaker.

kyckling i sambal oelek steg 1-3
1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. 2. Häll crème fraiche, soja, grädde och sambal oelek i en bunke. 3. Rör ihop till en jämn smet.
kyckling i sambal oelek steg 4-6
4. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugnen. 5. Såsen ska nästan täcka kycklingfiléerna. Ös över sås på den yta som inte är täckt. 6. Efter 1,5 timmar är de klara.

glödlampa Tips:

Såsen kan separera sig om du använder kycklingfiléer som innehåller mycket vätska. Ta då en visp eller sked och rör runt lite så brukar det blanda sig. OBS! Var noga med att använda kokbar crème fraiche så se upp med light-produkter!

GI GI Tips:

Servera med grönsaker och t.ex. fullkornsbulgur eller fullkornsris.

LCHF LCHF Tips:

Servera tillsammans med grönsaker.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Undvik light-produkter. Ta äkta crème fraiche och äkta vispgrädde.

byt ut Variationstips:

Crème fraiche kan bytas ut mot grädde helt eller delvis och tvärtom. T.ex. kan man ta 6 dl vispgrädde och 2 dl crème fraiche, så man kan ta det man har hemma. Om man smakar av såsen kan man anpassa mängden sambal oelek och soja efter egen smak. Om du tycker det är för starkt, ta mera grädde eller crème fraiche som neutraliserar smaken.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  sofia  
Kryddade filéerna med salt, pepparmix och rosmarin. Tillsatte kycklingfond, chilisås och en vitlöksklyfta till receptet. Mkt gott och uppskattat.
 svar  Svar till  Ulla    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har inte gjort det själv men det går säkert att förbereda dagen innan och sedan ställa in i ugnen nästa dag. Alternativt tillaga den helt dagen innan, sedan värma i ugnen nästa dag antar jag borde gå bra det med, men kanske ser det inte så bra ut? Jag har värmt i mikro när jag värmt vid senare tillfälle.
   kommentar  Skrivet av  Ulla  
Kan man göra rätten dagen innan man ska äta den?
 svar  Svar till  Emma    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att du tycker om receptet! :)
   kommentar  Skrivet av  Emma  
Hur gott som helst. Har blivit mitt nya favoritrecept :)

Skriv och läs alla 124 kommentarer