Kycklinglårfilé

Kycklinglårfilé
Kycklinglårfilé, finns i kyldisken i affären.

Kycklinglårfilé är mindre bitar och saftigare kött än vanlig kycklingfilé. Köttet blir saftigare eftersom det innehåller lite mer insprängt fett.

Kycklinglårfilé är väldigt gott att grilla eller steka. Eftersom det är mindre bitar så blir de klara på ca 5-10 minuter.

Kycklinglårfilé passar även bra till alla möjliga kycklingrätter där man vill använda benfritt kycklingkött. Den går bra att strimla till wok eller andra rätter i stekpanna.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för kycklinglårfilé:

  • Genomstekt: 75°C

Tillagningstips

Kan stekas i stekpanna eller grillas. I ugnen rekommenderas 175-200°C i mitten och ungefärlig tid är ca 20 minuter.

Generellt gäller:

  • Lägre ugnsvärme (och därmed längre tid i ugnen för att uppnå rätt innertemperatur) ger saftigare kött.
  • Högre ugnsvärme (och därmed kortare tid i ugnen för att uppnå rätt innertemperatur) ger torrare kött.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Läs innehållsförteckningen för att kontrollera att den enda ingående ingrediensen är just kycklinglårfilé och inget mer.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kycklinglårfilé.

Energi: 114 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 19.6 g
Fett: 3.9 g

Tips och info

Finns i affären:

Färsk kycklinglårfilé finns i kyldisken. Kan även finns fryst.

Hållbarhet och förvaring:

Ca en vecka i kylskåp, se bäst före datum. Går även att frysa och håller sig ca 6 månader.

Pris:

ca 110 kr/kg

Ersätt med:

Kycklingfilé.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest