| Kött |

Fågel - kyckling, kalkon, anka

Fågelkött är ljust, ganska magert kött. Det är lättlagat och förhållandevis billigt.

Vi äter mycket fågelkött i Sverige och då allra främst kyckling. 2012 slaktades ca 75 miljoner kycklingar i Sverige och ca en halv miljon kalkoner.

Vitt kött

Allt fågelkött utom struts klassas som vitt eller ljust kött.

Köp svensk fågel

För att värna om våra svenska bönder och även om vårt eget land eftersom svenska bönder betalar sin skatt i Sverige så är det bäst att köpa svenskt fågelkött.

Förutom detta så håller svensk fågel högre kvalité. Den är
  • fri från antibiotika
  • fri från salmonella
  • uppfödd under världens strängaste djuromsorgsprogram
  • klimatsmart

Olika sorters Fågel - kyckling, kalkon, anka


Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info