| Fågel |

Hel kyckling

hel kyckling
Hel kyckling

pil Recept med Hel kyckling

En hel kyckling kan ugnsstekas eller grillas som den är.

Man kan också stycka den i halvor eller i alla de delar man hittar i affären som filé, kycklingvingar och kycklingklubbor.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Hel kyckling:

  • Genomstekt: 80°C

Tillagningstips

Hel kyckling kan tillagas i ugnstemperaturen 125-200°C i nedre delen av ugnen till angiven innertemperatur. Oftast väljer man kanske en högre temperatur 175-200°C och då tar det ungefär mellan drygt 1 timme och 1,5 timmar innan kycklingen är klar.

Generellt gäller:

  • Lägre ugnsvärme (och därmed längre tid i ugnen för att uppnå rätt innertemperatur) ger saftigare kött.
  • Högre ugnsvärme (och därmed kortare tid i ugnen för att uppnå rätt innertemperatur) ger torrare kött.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Whole chicken

Hitta Finns i affären:

I kyldisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

ca 1 vecka i kylskåp. Går att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Sedlar Pris:

ca 30 kr/kg

Kundvagn Köptips:

Hel kyckling är oftast ganska billigt kött även om man får räkna bort en del vikt som försvinner i form av ben.

Byt ut Ersätt med:

Färdigstyckade kycklingdelar, kalkon.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


kycklingsoppa

Kycklingsoppa

Recept på en god äkta kycklingsoppa på hel kyckling som får koka länge och ger en fantastisk smak. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 10 minuter + 2 timmar kokning + 15 minuter