| Glutenfritt | Godis | Julgodis |

Chokladfudge med salta jordnötter

Mycket goda chokladbitar som smälter i munnen och så himla enkla att göra. Gott med salta jordnötter ihop med söt choklad.
chokladfudge med salta jordnötter
Mycket god chokladfudge med salta jordnötter som går snabbt och enkelt att göra.
Timglas Tid: 75 min varav 60 min att stelna
Portioner ca 50 bitar

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält chokladen, antingen i vattenbad eller direkt i en kastrull.

    (Om du smälter direkt i en kastrull (vilket jag brukar göra) - tänk då på att smälta försiktigt på svag värme, rör om då och då, ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften har smält så smälter resten av redan befintlig värme. Chokladen får inte koka för då blir den kornig.)

    smält chokladen
    Smält chokladen.
    chokladen har smält
    Chokladen har smält.
  2. Tillsätt den kondenserade mjölken och de salta jordnötterna. Rör om så det blir blandat.

    tillsätt kondenserad mjölk och salta jordnötter
    Tillsätt kondenserad mjölk och salta jordnötter.
    blanda
    Blanda.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd liten form. Bred ut den. Ställ kallt och låt stelna.

    häll smeten i en form
    Häll smeten i en form.
    bred ut smeten
    Bred ut smeten.
  4. Ta upp den stelnade chokladmassan på en skärbräda. Skär i bitar.

    Förvara gärna i plastburk med lock i kylskåp med smörgåspapper eller bakplåtspapper mellan lagren.

    stelnad chokladmassa
    Stelnad chokladmassa.
    chokladfudge skuren i bitar
    Chokladfudge skuren i bitar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara gärna i plastburk med lock i kylskåp med smörgåspapper eller bakplåtspapper mellan lagren. De håller sig minst en månad.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Clara penna Skrivet av Susanne
Det vet jag tyvärr inte.
penna Skrivet av Clara
Vad kan man ha istället för kondenserad mjölk? Laktosproblem