
Chokladfudge med salta jordnötter
💬 4 kommentarer



Ingredienser:
- 400 g mörk choklad
- 400 g (1 burk) kondenserad mjölk
- 1,25 dl salta jordnötter


Gör så här:
-
Smält chokladen, antingen i vattenbad eller direkt i en kastrull.
(Om du smälter direkt i en kastrull (vilket jag brukar göra) - tänk då på att smälta försiktigt på svag värme, rör om då och då, ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften har smält så smälter resten av redan befintlig värme. Chokladen får inte koka för då blir den kornig.)
- 400 g mörk choklad
Smält chokladen. Chokladen har smält. -
Tillsätt den kondenserade mjölken och de salta jordnötterna. Rör om så det blir blandat.
- 400 g (1 burk) kondenserad mjölk
- 1,25 dl salta jordnötter
Tillsätt kondenserad mjölk och salta jordnötter. Blanda. -
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd liten form. Bred ut den. Ställ kallt och låt stelna.
Häll smeten i en form. Bred ut smeten. -
Ta upp den stelnade chokladmassan på en skärbräda. Skär i bitar.
Förvara gärna i plastburk med lock i kylskåp med smörgåspapper eller bakplåtspapper mellan lagren.
Stelnad chokladmassa. Chokladfudge skuren i bitar.
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | Godis | Julgodis |



⭐ webmaster
