Chokladkola
Mycket god chokladkola gör du med detta recept. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig.

Tid: 1 ½ timme
Mängd: 50 st
Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 2-3 dl strösocker
- 1,5 dl ljus sirap
- 0,5 dl kakao
- 1,5 msk vaniljsocker
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- ev. digital termometer
- ev. gjutbalkar och bakbalkar
- ev. doseringstratt
Läs gärna:
- Kulprovet - Så här gör du kulprovet så du vet när ditt godis är klart!
Näringsvärden
Näringsvärde om 1 sats = 50 bitar, per kolabit (16 g): 63 kcal, 8 g kolhydrater, 3 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Sockermängden går att minska. Chokladkolan blir söt ändå.
Hållbarhet och förvaring
Förvara kolan svalt, i sval, matkällare eller kylskåp. Håller sig minst 3 veckor.
️ Skrivet av
Enkelt recept, alltid jättegoda, återkommer till detta recept min favorit av kolor, finns ofta hemma det man behöver, bästa kola receptet!!!
️ Skrivet av
Supergott recept på chokladkola som jag och sonen gjorde till jul. Rekommenderas varmt!
️ Skrivet av
Jättegoda kolor som får höga betyg från alla som jag bjuder på!
Riktigt bra recept, supertydligt och bra med bilder för mig som blir nervös när jag ska hålla koll på temperaturer och olika processer i ett recept.
Jag gjorde en sats på 5 dl grädde, alltså 1+2/3 sats, och det funkade finfint i min stora kastrull (kanske 10 liter). Jag klippte kolorna med sax istället för att skära med kniv, det blev lättare för mig.
Riktigt bra recept, supertydligt och bra med bilder för mig som blir nervös när jag ska hålla koll på temperaturer och olika processer i ett recept.
Jag gjorde en sats på 5 dl grädde, alltså 1+2/3 sats, och det funkade finfint i min stora kastrull (kanske 10 liter). Jag klippte kolorna med sax istället för att skära med kniv, det blev lättare för mig.
️ Skrivet av
Ja smaken är som ….. men jag är nöjd med det här receptet och är nöjd med resultatet. Tack för att du lagt ner så mycket jobb med tydlig förklaring och fotografier för oss användare. Det uppskattas väldigt mycket. God Jul och Gott Nytt År.
️ Skrivet av
Smeten ska sjuda men inte sjunka.Sedan värmer man kakao aldrig över 90 grader då smaken förstörs