Det kan inte bli godare
Pannacotta




Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl strösocker
- 2 st gelatinblad
Garnering:
- säsongens bär eller frukt
- ev. citronmeliss


Utrustning:
- 6 st portionsglas
Gör panncotta så här:
-
Lägg gelatinbladen i blöt.
- 2 st gelatinblad
Gelatinbladen i vatten. -
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
Snitta vaniljstången. Skrapa ur vaniljfrön. Vaniljstång och vaniljfrön. - 1 st vaniljstång
-
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
Låt koka upp. Koka några minuter för att få ut mer smak. -
Fiska upp vaniljstången (och släng den).
Fiska upp vaniljstången. -
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)
Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
Urkramade gelatinblad. Vispa ner gelatinbladen som då löser sig. Pannacotta-blandningen klar. -
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Häll upp i portionsglas. -
Strö över (tinade) bär eller frukt samt eventuellt citronmeliss. Servera.
- säsongens bär eller frukt
- ev. citronmeliss
Garnera med bär och ev. citronmeliss.
Planeringstips:
Pannacottan kan göras 1-2 dagar innan servering. Täck då med plastfolie och låt stå i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig flera dagar i kylskåp.
| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt | Nyårsrecept |
Det kan inte bli godare
Kan man använda gelatin polwer eller agar agar polwer? Om ja, hur mycket för den här recepten?

⭐ webmaster