Pannacotta
Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde. En underbar efterrätt med lyxkänsla som både är enkel att göra och går snabbt. Har man ingen vaniljstång kan man också använda vaniljsocker så blir det ännu enklare. Pannacotta är en av mina favoritdesserter - så god, len och krämig vaniljgrädde. En ljuvligt god italiensk dessert.
Tid: 15 min + 2 timmar för att stelna
Mängd: 4-6 portioner
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl strösocker
- 2 st gelatinblad
Garnering:
- säsongens bär eller frukt
- ev. citronmeliss
Glutenfritt
Vegetariskt - Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.
Utrustning:
- 6 st portionsglas
- ev. doseringstratt
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (91 g): 343 kcal, 10 g kolhydrater, 33 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Serveringstips
Garnera med säsongens färska frukter eller bär t.ex. blåbär, hallon, granatäpple, vindruvor, physalis. Även frysta bär blir bra. Man kan också garnera med hackad choklad. Vill man ha något grönt så är passar mynta och citronmeliss.
LCHF Tips
Byt ut strösocker mot sötströ. Se recept på LCHF-Pannacotta.
Planeringstips
Pannacottan kan göras 1-2 dagar innan servering. Täck då med plastfolie och låt stå i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dagar i kylskåp.
️ Skrivet av
Det bästa receptet för panna cotta.
️ Skrivet av
Älskar pannacotta. Väldigt bra och tydlig recept.
️ Skrivet av
Hej! Jag undrar om man kan frysa in pannacotta, ifall det blir över.?
webmaster
Svar till
Ingalill danielsson
️ Skrivet av
Hej, ja det går utmärkt att halvera receptet! Gott Nytt År! 🌟
️ Skrivet av
Hej jag undrar om ni har recept på 2 portioner vi är bara två på nyåret. Kan jag halvera receptet blir det bra.
Tacksam för svar mvh Ingalill Danielssom tack på förhand
Tacksam för svar mvh Ingalill Danielssom tack på förhand