
Pannacotta
💬 212 kommentarer



Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl strösocker
- 2 st gelatinblad
Garnering:
- säsongens bär eller frukt
- ev. citronmeliss


Utrustning:
- 6 st portionsglas
- ev. doseringstratt
Gör pannacotta så här:
-
Lägg gelatinbladen i blöt.
- 2 st gelatinblad
Gelatinbladen i vatten. -
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
Snitta vaniljstången. Skrapa ur vaniljfrön. Vaniljstång och vaniljfrön. - 1 st vaniljstång
-
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
Låt koka upp. Koka några minuter för att få ut mer smak. -
Fiska upp vaniljstången (och släng den).
Fiska upp vaniljstången. -
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)
Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
Urkramade gelatinblad. Vispa ner gelatinbladen som då löser sig. Pannacotta-blandningen klar. -
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
(När man häller upp pannacottasmeten kan man för att undvika att det rinner efter kanten t.ex. använda en doseringstratt, vanlig tratt eller en såsslev.)
Häll upp i portionsglas. -
Strö över (tinade) bär eller frukt samt eventuellt citronmeliss. Servera.
- säsongens bär eller frukt
- ev. citronmeliss
Garnera med bär och ev. citronmeliss.
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt | Nyår |


⭐ webmaster

Tacksam för svar mvh Ingalill Danielssom tack på förhand

