webmaster
Gelatinblad
Recept med Gelatinblad
Näringsvärden
Gelatin används för att få en fastare geléaktig konsistens på t.ex. en dessert eller fyllning i tårtor.
Gelatin tillverkas av animaliska råvaror oftast från gris t.ex. svinsvål. Även råvaror från nöt kan användas.
Gelatin är smak och luktfritt.
Gelatin består kemiskt av 90% protein och cirka 10% vatten, samt spår av salter.
1 gelatinblad motsvarar 0,5 tsk gelatinpulver.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Gelatin är en tillsats med e-nummer E441.Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av gelatinblad.
Energi: | 350 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 86 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland bakgrejer. Ofta i närheten av mandelmassa.Hållbarhet och förvaring:
Torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år.Pris:
ca 10 kr för 10 st gelatinbladErsätt med:
gelatinpulver (1 gelatinblad motsvarar 0.5 tsk gelatinpulver), gelésocker (vegetabiliskt) innehåller även socker - läs på förpackningen, agar agar (vegetabiliskt)webmaster
webmaster
Läs gärna:
- Vegetariska alternativ till gelatin - gelésocker, agar agar och vegegel - Vilka vegetariska alternativ finns att ersätta animialiskt gelatin med? Information om gelésocker, vegegel och agar agar.