Gelésocker

Gelésocker
Gelésocker

Gelésocker är vegetabiliskt och används för att göra geléaktiga desserter t.ex. pannacotta eller som gelé överst på en tårta.

Gelésocker innehåller socker, karragenan och fruktkärnmjöl.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Gelésocker innehåller karragenan och fruktkärnmjöl. Båda två är tillsatser med e-nummer. Karragenan, E407 framställs ur en viss sorts rödalg. Den har varit cancerframkallande i djurförsök men ingen hittills konstaterad risk för människor. Dock rekommenderas ämnet ej att användas i barnmat av WHO. Fruktkärnmjöl, E410 framställs ur fröna från Johannesbrödträdet. Det kan ge upphov till allergireaktioner hos personer som är överkänsliga mot ärtor, bönor eller jordnötter.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av gelésocker.

Energi: 397 kcal
Kolhydrater: 99 g
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Gelatinblad eller gelatinpulver och strösocker. Generellt så kan 1 dl gelésocker bytas ut mot 3 gelatinblad och 0.75 dl strösocker.

Vad väger gelésocker?

Måttomvandla gelésocker mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Julia ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det tror jag går bra. Skriv gärna hur det blev om du provar.
✏️ Skrivet av Julia
Hej,
Känner mig osäker.
Om jag har ett recept där det ska var 4 st gelatinblad & 1 dl strösocker, funkar det att byta ut mot ca 1 1/2 dl gelesocker istället då? Eller vad tror du?

Visa alla kommentarer

Text och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest