| Socker och sötningsmedel |

Gelésocker

Gelésocker
Gelésocker

pil Recept med Gelésocker

Gelésocker är vegetabiliskt och används för att göra geléaktiga desserter t.ex. pannacotta eller som gelé överst på en tårta.

Gelésocker innehåller socker, karragenan och fruktkärnmjöl.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Gelésocker innehåller karragenan och fruktkärnmjöl. Båda två är tillsatser med e-nummer. Karragenan, E407 framställs ur en viss sorts rödalg. Den har varit cancerframkallande i djurförsök men ingen hittills konstaterad risk för människor. Dock rekommenderas ämnet ej att användas i barnmat av WHO. Fruktkärnmjöl, E410 framställs ur fröna från Johannesbrödträdet. Det kan ge upphov till allergireaktioner hos personer som är överkänsliga mot ärtor, bönor eller jordnötter.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Gelatinblad eller gelatinpulver och strösocker. Generellt så kan 1 dl gelésocker bytas ut mot 3 gelatinblad och 0.75 dl strösocker.

Måttomvandla gelésocker mellan vikt och volym

Konvertera gelésocker från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser