| Kräftskiva
| Tårtor & bakelser
|
Nöttårta med chokladgrädde
Den här tårtan blev direkt en av mina favoriter eftersom den är så otroligt enkel att göra och så oerhört god. Nöttårtan har en superenkel och saftig nötbotten med endast tre ingredienser. Denna toppas sedan med chokladgrädde där man bara vispar grädden och blandar i smaksättning. Oerhört enkelt och tårtan blir verkligen supergod! Nötbotten är dessutom glutenfri.
Tid: 70 minuter
ca 8-12 bitar
Ingredienser:
Nötbotten:
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 165 g (3,3 dl) hasselnötsmjöl
- eller 165 g (2,5 dl) hasselnötkärnor
Chokladgrädde:
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk starkt kaffe
- eller 1 msk vatten och 1 tsk snabbkaffepulver
- 2 msk kakao
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
- 50 g mörk choklad
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
- elvisp med vispar
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 tårta = 12 bitar (69 g): 282 kalorier, 18 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein
Hållbarhet och förvaring
Tårtan håller sig minst en vecka i kylskåp. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Jag har inte kaffe i min grädde utan bara 3 dl vispgrädde, 2 msk kakao o lite vaniljsocker efter eget tycke. Sen toppar jag med krossat dudubbeldajm. Gör alltid den dagen innan.
️ Skrivet av
Jag rekommenderar receptet! Det var enkelt och blev väldigt gott tyckte jag och alla gästerna.
️ Skrivet av
Hej
Om man inte kan äta nånting som smakar kaffe, vad kan man byta ut det mot?
Om man inte kan äta nånting som smakar kaffe, vad kan man byta ut det mot?
webmaster
Svar till
Susanne
️ Skrivet av
Receptet är nu uppdaterat med förtydligande vad gäller volym av hasselnötsmjöl respektive hasselnötskärnor när man mal själv.
webmaster
Svar till
Elisabeth Haglund
️ Skrivet av
Det beror på hur finmalet och "fluffigt" mjölet blir. Jag läser på Risentas hemsida att deras hasselnötsmjöl väger ca 50 g per deciliter. Då skulle det bli 3,3 dl. Jag har vägt när jag gjort receptet så utgå från vikten. Jag ser nu att jag uttryckt mig extremt otydligt i receptet. Det jag menar är 2,5 dl (hela) hasselnötter när man mal dem själv. Det får ju då en större volym när det är färdigmalt. Jag ska uppdatera receptet så det blir tydligt. Tack för att du uppmärksammade mig på detta!