Bountykladdkaka
Otroligt god bountykladdkaka som är en kladdkaka med ett lager god kokossmet, toppad med choklad. Att den dessutom är så enkel att göra och ser så fin ut och går att skära fina bitar av gör den till en favorit.
Tid: 30 min + 2 timmar för att svalna och stelna
12 bitar
Ingredienser:
Till formen:
- ca 2 msk smör
- ca 3 msk kokosflingor
Kladdkaka:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 0,75 dl kakao
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Kokosfyllning:
- ca 400 g (1 burk) sötad kondenserad mjölk
- ca 200 g kokosflingor
Garnering:
- 200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
- ev. 2 tsk olja med neutral smak
- eller ev. 0,5 dl vispgrädde
- ca 2 msk kokosflingor
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22-24 cm i diameter
- ev. elvisp
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (129 g): 571 kalorier, 53 g kolhydrater, 35 g fett, 9 g protein, 6 g fibrer
Serveringstips
Vispad grädde.
Tips & tricks
Den här kladdkakan är förhållandevis lätt att skära snygga bitar av. Kladdkakan håller ihop och går även att flytta över till serveringsfat om man vill.
Tips för att undvika tillsatser
Chokladen kan innehålla tillsatser beroende på vilken sort du väljer men annars är det en kaka utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Förvara kladdkakan i kylskåp, den håller sig minst 1 vecka. Går även att frysa.
️ Skrivet av
Mycket goda! Bra och tydligt recept
webmaster
Svar till
Ulf
️ Skrivet av
Det blir en kladdig smet som du breder ut i formen, inte särskilt rinnande men dessutom har du ju formens kant. När du sedan ställer in den i kylskåpet så stelnar smeten och blir fast.
️ Skrivet av
Hej. Receptet ser mycket gott ut, men kommer inte lagret med kokos bli väldigt löst och rinnigt? Vill inte testa att baka och sedan rinner allt bara av. Mvh
️ Skrivet av
Försvinnande god och lätt att göra.
webmaster
Svar till
Birgitta Stålhandske
️ Skrivet av
Tack snälla, vad roligt att du gör det! ❤️