| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |

Kladdkaka LCHF

Fantastiskt god kladdkaka som smakar som kladdig chokladmousse. Salta jordnötter till chokladen passar verkligen perfekt. Servera med vispad grädde till. Ät inte för mycket bara!
kladdkaka lchf
Kladdkaka LCHF, otroligt god, faktiskt godare än vanlig kladdkaka om du frågar mig.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter + tid för att svalna och stelna minst 30 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

  • ugnsform (storleken spelar inte så stor roll)

Gör så här:

  1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.

    Rör om till en jämn och fin chokladsmet.

  2. Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.

  3. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.

  4. Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformens storlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.

  5. Hacka jordnötterna med en vass kniv.

  6. Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.

  7. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)

  8. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.

    Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 kladdkaka lchf
1.1. Smör och mörk choklad.
instruktion steg 1.2 kladdkaka lchf
1.2. Smält på svag värme.
instruktion steg 1.3 kladdkaka lchf
1.3. Chokladsmeten.
instruktion steg 2.1 kladdkaka lchf
2.1. Ägg, sötströ och vaniljpulver.
instruktion steg 2.2 kladdkaka lchf
2.2. Vispa.
instruktion steg 3.1 kladdkaka lchf
3.1. Häll i chokladsmeten.
instruktion steg 3.2 kladdkaka lchf
3.2. Blanda ihop.
instruktion steg 4 kladdkaka lchf
4. Smeten i ugnsform.
instruktion steg 5.1 kladdkaka lchf
5.1. Hacka jordnötter.
instruktion steg 5.2 kladdkaka lchf
5.2. Hackade jordnötter.
instruktion steg 6 kladdkaka lchf
6. Klar för ugnen.
instruktion steg 7 kladdkaka lchf
7. Grädda kladdkakan.

LCHF LCHF Tips:

Välj en choklad med hög kakaohalt. Sedan så får man även tänka på att inte äta för mycket för den här kakan är riktigt supergod!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kladdkakan håller sig i kylskåp minst en vecka.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Emelie    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte den blev god - det är ju det viktigaste, sedan är det ju bara att ta en mindre form som sagt så prova det! :)
   kommentar  Skrivet av  Emelie  
Tack för svaret! Annars så var den väldigt god, speciellt när den stått inne i kylen över natten. Jag får testa att göra den i en lite mindre form.
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja den blir ganska tunn så jag tror inte du har gjort fel. Tror att min blev ca 1 cm hög. Höjden beror ju på hur stor form man tar så ta en mindre form om du vill ha lite högre höjd.
   kommentar  Skrivet av  Emelie  
Är det meningen att den bara blir 0,5 cm hög? Eller är det nått jag gjort fel? Jag hade i alla ingredienserna. Ugnsform var en vanlig med löstagbara kanter.
 svar  Svar till  Sibban Andersson    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att du tyckte om den här kladdkakan! Håller med dig om att den verkligen är god! :)
   kommentar  Skrivet av  Sibban Andersson  
Waoo! Blev bjuden på denna kladdkaka av min dotter i går. Så himla goood! Den bästa kladdkaka jag någonsin smakat.
 svar  Svar till  Christina nilsson    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Självklart gör jag alla recept innan jag lägger ut dem och det här receptet har legat ute i flera år och det är ju om du läser kommentarerna fler än jag som provat och tycker det blev väldigt gott. Så med största sannolikhet är det du som missat något. Läs igenom receptet igen och fundera över om du fick med alla ingredienser? Ett tips är också att om du inte använder normalsaltat smör så kan du tillsätta 1-2 krm salt, för sälta är väldigt gott ihop med sötma. Nu får du ju i detta recept ändå lite salt från jordnötterna så lite salt får du ju alltid ändå.
   kommentar  Skrivet av  Christina nilsson  
Totalt, dålig smaklös! Spilld av goda råvaror. Test igenom recept innan den läggs ut:(
 svar  Svar till  David    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Den ska vara så, man får vänta tills den svalnat och sedan ska den stå i kylskåp, då stelnar den och blir så som den ska vara (som det står i receptet).
   kommentar  Skrivet av  David  
God smak men alldeles för kort tid med 6 minuter, den rann fortfarande och hade bara stelnat till den yttre centimetern i kanterna.

Skriv och läs alla 21 kommentarer