Kladdkaka LCHF

Fantastiskt god kladdkaka som smakar som kladdig chokladmousse. Salta jordnötter till chokladen passar verkligen perfekt. Servera med vispad grädde till. Ät inte för mycket bara!
kladdkaka lchf
Kladdkaka LCHF, otroligt god, faktiskt godare än vanlig kladdkaka om du frågar mig.
Tid: 25 minuter + tid för att svalna och stelna minst 30 min
4 portioner

Ingredienser:

Servering:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

  • ugnsform (storleken spelar inte så stor roll)

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i 6 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.

    Rör om till en jämn och fin chokladsmet.

    instruktion steg 1.1 kladdkaka lchf
    Smör och mörk choklad.
    instruktion steg 1.2 kladdkaka lchf
    Smält på svag värme.
    instruktion steg 1.3 kladdkaka lchf
    Chokladsmeten.
  2. Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.

    instruktion steg 2.1 kladdkaka lchf
    Ägg, sötströ och vaniljpulver.
    instruktion steg 2.2 kladdkaka lchf
    Vispa.
  3. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.

    instruktion steg 3.1 kladdkaka lchf
    Häll i chokladsmeten.
    instruktion steg 3.2 kladdkaka lchf
    Blanda ihop.
  4. Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformens storlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.

    instruktion steg 4 kladdkaka lchf
    Smeten i ugnsform.
  5. Hacka jordnötterna med en vass kniv.

    instruktion steg 5.1 kladdkaka lchf
    Hacka jordnötter.
    instruktion steg 5.2 kladdkaka lchf
    Hackade jordnötter.
  6. Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.

    instruktion steg 6 kladdkaka lchf
    Klar för ugnen.
  7. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)

    instruktion steg 7 kladdkaka lchf
    Grädda kladdkakan.
  8. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.

    Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (153 g): 624 kalorier, 26 g kolhydrater, 59 g fett, 11 g protein, 1 g fibrer

LCHF Tips

Välj en choklad med hög kakaohalt. Sedan så får man även tänka på att inte äta för mycket för den här kakan är riktigt supergod!

Hållbarhet och förvaring

Kladdkakan håller sig i kylskåp minst en vecka.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Maria Sjöberg
Man ska nog inte ha i vanlig mörk choklad då den innehåller mycket socker. Det finns sockerfria chokladkakor. Annars är det nog inte LCHF. Diabetiker bör tänka på det. Mvh Maria
Skrivet av Christina
Ok! Ska jag dubbla tiden i ugnen? Risken är att den blir väldigt lös.
Svar till Christina Skrivet av Susanne
Jag tror det går alldeles utmärkt att göra dubbel sats. Lycka till och skriv gärna och berätta om resultatet!
Skrivet av Christina
Om man vill göra dubbel sats, går det eller är det bättra att göra två kakor?
Skrivet av Susanne
Jättekul! Tack för att du skrev!!👍💕 Kram Susanne

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest