Kladdkaka LCHF
Fantastiskt god kladdkaka som smakar som kladdig chokladmousse. Salta jordnötter till chokladen passar verkligen perfekt. Servera med vispad grädde till. Ät inte för mycket bara!
Tid: 25 minuter + tid för att svalna och stelna minst 30 min
4 portioner
Ingredienser:
- 100 g mörk choklad minst 70%
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 0,5 dl sötströ
- eller 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
- ca 50 g (1 dl) salta jordnötter
Servering:
- ca 2 dl vispgrädde
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- ugnsform (storleken spelar inte så stor roll)
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 6 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (153 g): 624 kalorier, 26 g kolhydrater, 59 g fett, 11 g protein, 1 g fibrer
LCHF Tips
Välj en choklad med hög kakaohalt. Sedan så får man även tänka på att inte äta för mycket för den här kakan är riktigt supergod!
Hållbarhet och förvaring
Kladdkakan håller sig i kylskåp minst en vecka.
️ Skrivet av
Man ska nog inte ha i vanlig mörk choklad då den innehåller mycket socker. Det finns sockerfria chokladkakor. Annars är det nog inte LCHF. Diabetiker bör tänka på det. Mvh Maria
️ Skrivet av
Ok! Ska jag dubbla tiden i ugnen? Risken är att den blir väldigt lös.
webmaster
Svar till
Christina
️ Skrivet av
Jag tror det går alldeles utmärkt att göra dubbel sats. Lycka till och skriv gärna och berätta om resultatet!
️ Skrivet av
Om man vill göra dubbel sats, går det eller är det bättra att göra två kakor?
webmaster
️ Skrivet av
Jättekul! Tack för att du skrev!!👍💕 Kram Susanne