Kladdkaka LCHF

Fantastiskt god kladdkaka som smakar som kladdig chokladmousse. Salta jordnötter till chokladen passar verkligen perfekt. Servera med vispad grädde till. Ät inte för mycket bara!
kladdkaka lchf
Kladdkaka LCHF, otroligt god, faktiskt godare än vanlig kladdkaka om du frågar mig.
Timglas Tid: 25 minuter + tid för att svalna och stelna minst 30 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

  • ugnsform (storleken spelar inte så stor roll)

Gör så här:

  1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.

    Rör om till en jämn och fin chokladsmet.

    instruktion steg 1.1 kladdkaka lchf
    Smör och mörk choklad.
    instruktion steg 1.2 kladdkaka lchf
    Smält på svag värme.
    instruktion steg 1.3 kladdkaka lchf
    Chokladsmeten.
  2. Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.

    instruktion steg 2.1 kladdkaka lchf
    Ägg, sötströ och vaniljpulver.
    instruktion steg 2.2 kladdkaka lchf
    Vispa.
  3. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.

    instruktion steg 3.1 kladdkaka lchf
    Häll i chokladsmeten.
    instruktion steg 3.2 kladdkaka lchf
    Blanda ihop.
  4. Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformens storlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.

    instruktion steg 4 kladdkaka lchf
    Smeten i ugnsform.
  5. Hacka jordnötterna med en vass kniv.

    instruktion steg 5.1 kladdkaka lchf
    Hacka jordnötter.
    instruktion steg 5.2 kladdkaka lchf
    Hackade jordnötter.
  6. Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.

    instruktion steg 6 kladdkaka lchf
    Klar för ugnen.
  7. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)

    instruktion steg 7 kladdkaka lchf
    Grädda kladdkakan.
  8. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.

    Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!

LCHF LCHF Tips:

Välj en choklad med hög kakaohalt. Sedan så får man även tänka på att inte äta för mycket för den här kakan är riktigt supergod!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kladdkakan håller sig i kylskåp minst en vecka.

Kommentarer till Kladdkaka LCHF

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Bea
Provade denna igår på kladdkakans dag.
Riktigt bra!
Min kaka stelnade fint och jag kylde den inte alls innan servering.
Äter en restbit nu och den var ännu godare.
Så över natten i kylen verkar vara grejen.
När jag gör den i alla fall.
Tack o kram Bea
besökare Svar till Josephine penna Skrivet av Susanne
Trevligt! Ja gör det!👍 Lycka till med kalaset! 😊
penna Skrivet av Josephine
Hej! Jag har lagt in kakan i frysen och plockar upp den nästa måndag (kalas). Håller tummarna och återkommer 😊
besökare Svar till Josephine penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat själv men kan inte tänka mig att det är något problem! Skriv gärna och berätta om du provar!
penna Skrivet av Josephine
Hej! Är det Ok att frysa kladdkakan?
besökare Svar till Cecilia penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om kladdkakan och att det blev gott utan dessa ingredienser!
penna Skrivet av Cecilia
Jag bakade utan varken sötningsmedel, strösocker eller nötter. Riktigt god!
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Läs gärna receptet så ser du att det framgår att det är sötströ som är första alternativet och så står det ELLER strösocker. Man väljer sötströ för riktig LCHF men jag har även skrivit med strösocker som alternativ, främst ifall man vill använda annat sötningsmedel och inte vet hur sött sötströ är, så att man kan räkna ut hur mycket annat sötningsmedel som kan vara lagom. Sedan tycker jag även det är bra att ha med mängd strösocker för de som äter en mer liberal form av LCHF, då är det ju inte särskilt mycket socker i denna kaka per portion jämfört med vanliga bakverk och vissa personer gillar inte sötningsmedel utan tar hellre lite vanligt strösocker. Vet inte om jag kanske behöver förtydliga detta mer. Jag ska se om jag kan göra det.
penna Skrivet av Linda
Blev bjuden på den här kakan idag i tron att den var 100% lchf. När jag sedan frågade efter receptet så fick jag höra att den innehåller vanligt strösocker!? Det är då ingen lchf kaka enligt mig.
besökare Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte den blev god - det är ju det viktigaste, sedan är det ju bara att ta en mindre form som sagt så prova det! :)

Läs alla 30 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |