
Kladdkaka LCHF
💬 35 kommentarer



Ingredienser:
- 100 g mörk choklad minst 70%
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 0,5 dl sötströ
- eller 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
- ca 50 g (1 dl) salta jordnötter
Servering:
- ca 2 dl vispgrädde


Utrustning:
- ugnsform (storleken spelar inte så stor roll)
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 6 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.
Rör om till en jämn och fin chokladsmet.
- 100 g mörk choklad minst 70%
- 100 g smör
Smör och mörk choklad. Smält på svag värme. Chokladsmeten. -
Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.
- 2 st ägg
- 0,5 dl sötströ
- eller 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
Ägg, sötströ och vaniljpulver. Vispa. -
Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.
Häll i chokladsmeten. Blanda ihop. -
Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformens storlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.
Smeten i ugnsform. -
Hacka jordnötterna med en vass kniv.
- ca 50 g (1 dl) salta jordnötter
Hacka jordnötter. Hackade jordnötter. -
Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.
Klar för ugnen. -
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)
Grädda kladdkakan. -
Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.
Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!
- ca 2 dl vispgrädde
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |



⭐ webmaster


⭐ webmaster