⭐ webmaster
Glass LCHF - Grundrecept
Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 2 msk sötströ
- eller ca 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
Utrustning:
- elvisp
- ev. glassmaskin
Gör så här:
-
Vispa grädden lagom hårt med elvisp.
- 3 dl vispgrädde
-
Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver.
- 2 st ägg
- 2 msk sötströ
- eller ca 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
-
Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Du behöver inte göra rent elvisparna från grädden.
-
Tillsätt grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
-
Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
-
Servera gärna glassen i portionsglas eller skålar. Toppa med färska bär eller hackad mörk choklad och/eller mandel.
(Ett tips är att ställa in skålarna eller glasen du serverar i minst 15 minuter i frysen först, då smälter inte glassen lika snabbt.)
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Tips & tricks:
Variationstips:
| Efterrätter | GI | Glass | Glutenfritt | LCHF |
⭐ webmaster
⭐ webmaster
⭐ webmaster