
⭐ webmaster
Utrustning:
Vispa grädden lagom hårt med elvisp.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver.
Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Du behöver inte göra rent elvisparna från grädden.
Tillsätt grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
Servera gärna glassen i portionsglas eller skålar. Toppa med färska bär eller hackad mörk choklad och/eller mandel.
(Ett tips är att ställa in skålarna eller glasen du serverar i minst 15 minuter i frysen först, då smälter inte glassen lika snabbt.)
Läs gärna:
Tips:
Om man vill ha lägre fetthalt går det bra att byta ut en del av vispgrädden mot turkisk yoghurt. Vill man göra större mängd glass kan man också bara lägga till ett par deciliter turkisk yoghurt. Smaka av och tillsätt ev. mer vanilj och sötströ.
Variationstips:
Se detta som ett grundrecept på glass - vaniljglass. Du kan tillsätta t.ex. ca 2 dl bär av valfri sort, hackad mörk choklad, hackad mandel.
| Efterrätter | GI Recept | Glass | Glutenfritt | LCHF |