| Efterrätter
| Smulpajer
|
Äppelsmulpaj med knaprigt nöttäcke
En mycket god äppelsmulpaj med kardemumma och ett knaprigt täcke med havregryn och hasselnötter. Så enkelt och så gott.
Tid: 45 minuter
6 portioner
Ingredienser:
Smuldeg:
- 75 g hasselnötkärnor
- 150 g smör
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 4 msk farinsocker
- eller 4 msk ljus sirap
- eller 4 msk strösocker
Fyllning:
- 600 g äpplen
- 1 msk råsocker
- eller 1 msk strösocker
- 2 tsk malen kardemumma (gärna nymald)
Serveringsförslag:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 6 portioner vaniljsås
- ev. 6 portioner vaniljglass
- ev. 6 portioner kanelglass
Vegetariskt
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (182 g): 484 kalorier, 45 g kolhydrater, 30 g fett, 6 g protein
Hållbarhet och förvaring
Överbliven äppelsmulpaj kan förvaras i kylskåp och håller sig minst en vecka. Går bra att värma i mikron så den blir ljummen vid servering.
️ Skrivet av
Har gjort denna pajen 2 gånger ,och blev lyckad båda gångerna, smulet är jättegott . Tack för bra och enkelt recept ☺️
️ Skrivet av
Gud vad gott det blev:)
Tack för en underbar beskrivning!
Tack för en underbar beskrivning!