
Regards, Hasso Schröder
Utrustning:
Vispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert.
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver.)
Vispa till en ljusgul fluffig smet, ca 15 sekunder med elvisp på högsta hastighet. (Du behöver inte göra rent visparna från grädden.)
Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
Smaka på smeten och tillsätt ev. mer vanilj och/eller socker om du tycker det behövs. Vispa så det blandas.
Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
Servera glassen, gärna i portionsglas.
Toppa gärna med färska bär, hackad choklad eller strössel.
(Ställ gärna in portionsglas, skålar eller tallrikar du serverar på minst 15 minuter i frysen först, då smälter inte glassen lika snabbt.)
| Efterrätter | Glass | Glutenfritt |