Äkta vaniljpulver

äkta vaniljpulver
100% ekologiskt vaniljpulver, fri från tillsatser! Innehåller inte heller socker. En burk innehåller 10 g vilket räcker till 5 tsk, dock behövs bara en fjärdedel till hälften så stor mängd jämfört med vaniljsocker.

Äkta vaniljpulver består av enbart malda vaniljstänger och har en naturlig vaniljsmak till skillnad från vaniljsocker och vanillinsocker.

Vaniljpulver utan tillsatser

Äkta vaniljpulver är ett svart pulver som endast består av mald vaniljstång. Vaniljpulver är lika bra och god som vanlig vaniljstång men lättare att använda och dosera. Det innehåller inget socker, inga färgämnen och inga tillsatser. Det är alltså helt naturlig äkta vanilj och smakar mycket mera och godare vanilj än vaniljsocker.

Byt ut vaniljsocker mot vaniljpulver

I alla recept där vaniljsocker används så kan man byta ut det mot mellan en fjärdedel och hälften så mycket äkta vaniljpulver för att få lika mycket vaniljsmak. Därför blir inte äkta vaniljpulver så mycket dyrare som man kanske först kan tro eftersom man inte behöver ta lika mycket.

Vanilj från Madagaskar

80% av världens export av vanilj kommer från Madagaskar. Vanilj kommer från en orkidé. De skördas omogna och sedan vänds och svettas de i 3-4 månader tills de fått sin brun-svarta färg.

Vanilj - dyrt men gott

Vanilj är den dyraste kryddan efter saffran och kan användas i desserter, vispad grädde, kakor, glass, kaffe, te m.m.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vaniljpulver.

Energi: 204 kcal
Kolhydrater: 7 g
Protein: 6 g
Fett: 5 g
Fibrer: 39 g

Tips och info

Finns i affären:

Kan hittas i välsorterade affärer bland bakgrejer.

GI tips:

Vaniljpulver har lågt GI eftersom det inte innehåller något socker.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Hållbarhet ca 2 år från inköpsdatum, se bäst-före-datum på förpackningen.

Pris:

ca 30 kr för 10 g.

Näringsvärdestips:

1 tsk, ca 2 gr innehåller 6.78 kcal, 0 g fett, mindre än 1 g kolhydrater, 0 g socker, 0 g protein.

Ersätt med:

Dubbel mängd vaniljsocker.

Vad väger vaniljpulver?

Måttomvandla vaniljpulver mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Christina Svärd nyberg
Hej och tack för din mycket använda sida 😁. Jag använder vaniljsocker nästan alltid men det har ju, iaf när jag gör vaniljkräm, en tendens att bli smutsfärgat. Tänker ge mig på solbullar/seglarbullar och undrar om du har något tips så vaniljkrämsfyllningen blir gul och fin.
Mvh Christina
Svar till Birgitta Skrivet av Susanne
Det kan nog vara lite olika beroende på recept, men i Pannacotta t.ex. så brukar jag ta 0.25 tsk, ev. något mer. Mitt bästa tips är att om det är möjligt smaka dig fram. Med vaniljpulver är det ju enkelt att dosera efter eget tycke och smak. På det viset är det ju faktiskt mycket bättre än vaniljstång.
Skrivet av Birgitta
Hur mycket vaniljpulver skall man ta för att ersätta en vaniljstång?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest