| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |

LCHF-Äppelpaj

Mycket god LCHF-äppelpaj utan socker och vetemjöl. Perfekt för den som följer LCHF eller är diabetiker eller bara gillar god mat. Den här äppelpajen är nämligen minst lika god som en "vanlig".
LCHF-äppelpaj
Servera gärna LCHF-äppelpajen med vispad grädde eller LCHF-glass. Mycket gott!
Timglas Tid: ca 35 min varav 20 min i ugnen
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Äpplen:

Topping:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Börja med smuldegen. Skär upp smöret och låt stå framme en stund så det blir rumsvarmt.

    smör
    Smör.
  2. Tillsätt mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.

    ingredienserna till smuldegen
    Ingredienserna till smuldegen.
  3. Arbeta ihop till en smulig deg. Använd gaffel eller elvisp.

    (Om degen är för geggig så ta mer mandelmjöl.)

    smuldegen
    Smuldegen.
  4. Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Strö över kanel och sötströ.

    (Min ugnsform är 15x20 cm, man kan även ta större men då täcker kanske inte smuldegen äpplena ifall man vill det. Det spelar dock ingen större roll för resultatet, det är mer en estetisk fråga.)

    äppelbitar
    Äppelbitar.
    äppelbitar, kanel, sötströ
    Äppelbitar, kanel, sötströ.
  5. Fördela smuldegen över äpplena. Strö över mandelspån.

    smuldegen fördelad över äppelbitarna
    Smuldegen fördelad över äppelbitarna.
    mandelspån överströdda
    Mandelspån överströdda.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.

    instruktion steg 6 lchf-äppelpaj
    Färdig äppelpaj.
  7. Låt pajen svalna. Servera den ljummen med vispad grädde eller LCHF-glass.

    serverad med vispad grädde
    Serverad med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven paj kan förvaras i kylskåp minst en vecka. Vid servering, värm i mikro så den blir ljummen.

Kommentarer till LCHF-Äppelpaj

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Marie
Supergod LCHF-paj, bland de bästa recepten som finns! Jag använde Sukrin Gold som sötning det ger lite mustigare smak, som farinsocker.
penna Skrivet av corina
så sjukt goda.
bra tips
from corinas.for.me
person Svar till Anneli penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du tyckte om det! :)

Läs alla 8 kommentarer