
Pajen var mycket lättlagad.
Tack, för ett gott recept!
Börja med smuldegen. Skär upp smöret och låt stå framme en stund så det blir rumsvarmt.
Tillsätt mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.
Arbeta ihop till en smulig deg. Använd gaffel eller elvisp.
(Om degen är för geggig så ta mer mandelmjöl.)
Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Strö över kanel och sötströ.
(Min ugnsform är 15x20 cm, man kan även ta större men då täcker kanske inte smuldegen äpplena ifall man vill det. Det spelar dock ingen större roll för resultatet, det är mer en estetisk fråga.)
Fördela smuldegen över äpplena. Strö över mandelspån.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Låt pajen svalna. Servera den ljummen med vispad grädde eller LCHF-glass.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |