LCHF-Äppelpaj

Mycket god LCHF-äppelpaj utan socker och vetemjöl. Perfekt för den som följer LCHF eller är diabetiker eller bara gillar god mat. Den här äppelpajen är nämligen minst lika god som en "vanlig".
LCHF-äppelpaj
Servera gärna LCHF-äppelpajen med vispad grädde eller LCHF-glass. Mycket gott!
Timglas Tid: ca 35 min varav 20 min i ugnen
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Äpplen:

Topping:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Börja med smuldegen. Skär upp smöret och låt stå framme en stund så det blir rumsvarmt.

    smör
    Smör.
  2. Tillsätt mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.

    ingredienserna till smuldegen
    Ingredienserna till smuldegen.
  3. Arbeta ihop till en smulig deg. Använd gaffel eller elvisp.

    (Om degen är för geggig så ta mer mandelmjöl.)

    smuldegen
    Smuldegen.
  4. Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Strö över kanel och sötströ.

    (Min ugnsform är 15x20 cm, man kan även ta större men då täcker kanske inte smuldegen äpplena ifall man vill det. Det spelar dock ingen större roll för resultatet, det är mer en estetisk fråga.)

    äppelbitar
    Äppelbitar.
    äppelbitar, kanel, sötströ
    Äppelbitar, kanel, sötströ.
  5. Fördela smuldegen över äpplena. Strö över mandelspån.

    smuldegen fördelad över äppelbitarna
    Smuldegen fördelad över äppelbitarna.
    mandelspån överströdda
    Mandelspån överströdda.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.

    instruktion steg 6 lchf-äppelpaj
    Färdig äppelpaj.
  7. Låt pajen svalna. Servera den ljummen med vispad grädde eller LCHF-glass.

    serverad med vispad grädde
    Serverad med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven paj kan förvaras i kylskåp minst en vecka. Vid servering, värm i mikro så den blir ljummen.

Kommentarer till LCHF-Äppelpaj

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Marie
Supergod LCHF-paj, bland de bästa recepten som finns! Jag använde Sukrin Gold som sötning det ger lite mustigare smak, som farinsocker.
penna Skrivet av corina
så sjukt goda.
bra tips
from corinas.for.me
besökare Svar till Anneli penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du tyckte om det! :)
penna Skrivet av Anneli
Jättegod paj. Tack för ett gott recept. 😄
besökare Svar till Pernilla penna Skrivet av Susanne
Läs på sidan om sötströ så hittar du svaret! :)
penna Skrivet av Pernilla
Är sötströ och Steviaströ samma sak? Eller ger det olika sötma?
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Jag har använt en mindre form, ca 15x20 cm så det förklarar den saken, jag ska skriva in det. Om smuldegen blev geggig kan det berott på för mycket smör eller för lite mandelmjöl, jag bör kanske skriva in i receptet att man alltid kan ta lite mer mandelmjöl. Men bra att det blev gott ändå, det är viktigast! Tack för dina synpunkter som hjälper mig receptet ännu bättre!
penna Skrivet av Maria
Hej! Något gick nog lite tokigt när jag gjorde den här pajen. Kanske lite stor form, tog en pajform :-) Smulpajsdegen blev lite geggig och täckte inte äpplena. Hade den i ugnen 5 min till. Men jättegod smak, vaniljpulvret satt bra smak och jag tog lite mindre sötströ. I stället för grädde tog jag grekisk yoghurt, blev riktigt gott.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |