Mycket god LCHF-äppelpaj utan socker och vetemjöl. Perfekt för den som följer LCHF eller är diabetiker eller bara gillar god mat. Den här äppelpajen är nämligen minst lika god som en "vanlig".
Arbeta ihop till en smulig deg. Använd gaffel eller elvisp.
(Om degen är för geggig så ta mer mandelmjöl.)
Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Strö över kanel och sötströ.
(Min ugnsform är 15x20 cm, man kan även ta större men då täcker kanske inte smuldegen äpplena ifall man vill det. Det spelar dock ingen större roll för resultatet, det är mer en estetisk fråga.)
Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (156 g): 359 kalorier, 25 g kolhydrater, 29 g fett, 6 g protein
Hållbarhet och förvaring
Överbliven paj kan förvaras i kylskåp minst en vecka. Vid servering, värm i mikro så den blir ljummen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Carina
Både jag och min man tyckte den här pajen var jättegod och då är vi inte vana vid att använda majsmjöl, stevia etc. Jag åt vispad grädde till och min man åt glass till.
Pajen var mycket lättlagad.
Tack, för ett gott recept!
️ Skrivet av Helena Larsdotter
Jag äter inga sötningsmedel. Går säkert att ta 3 dadlar och mixa i t.ex
️ Skrivet av Marie Andersson
Supergod LCHF-paj, bland de bästa recepten som finns! Jag använde Sukrin Gold som sötning det ger lite mustigare smak, som farinsocker.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl