LCHF-Äppelpaj




Ingredienser:
Smuldeg:
- 50 g smör
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk sötströ
- 0,5 tsk vaniljpulver
Äpplen:
Topping:
- 25 g mandelspån
Servering:
- ev. 2-3 dl vispgrädde
- ev. 2-4 portioner glass lchf - grundrecept


Gör så här:
-
Börja med smuldegen. Skär upp smöret och låt stå framme en stund så det blir rumsvarmt.
- 50 g smör
Smör. -
Tillsätt mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk sötströ
- 0,5 tsk vaniljpulver
Ingredienserna till smuldegen. -
Arbeta ihop till en smulig deg. Använd gaffel eller elvisp.
(Om degen är för geggig så ta mer mandelmjöl.)
Smuldegen. -
Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Strö över kanel och sötströ.
(Min ugnsform är 15x20 cm, man kan även ta större men då täcker kanske inte smuldegen äpplena ifall man vill det. Det spelar dock ingen större roll för resultatet, det är mer en estetisk fråga.)
Äppelbitar. Äppelbitar, kanel, sötströ. -
Fördela smuldegen över äpplena. Strö över mandelspån.
- 25 g mandelspån
Smuldegen fördelad över äppelbitarna. Mandelspån överströdda. -
Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Färdig äppelpaj. -
Låt pajen svalna. Servera den ljummen med vispad grädde eller LCHF-glass.
- ev. 2-3 dl vispgrädde
- ev. 2-4 portioner glass lchf - grundrecept
Serverad med vispad grädde.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven paj kan förvaras i kylskåp minst en vecka. Vid servering, värm i mikro så den blir ljummen.
| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |
bra tips
from corinas.for.me

⭐ webmaster

⭐ webmaster