| Nötter, frön |

Mandelmjöl

mandelmjöl
Mandelmjöl är skållad skalad och mald sötmandel. På bilden visas 2 x 62.5 g vilket ger ca 4 dl (jag har inte mätt upp exakt).

pil Recept med Mandelmjöl

Mandelmjöl är skållad skalad och mald mandel.

Mandelmjöl kan man antingen göra själv eller köpa färdigt i påsar. Om man gör mandelmjöl själv är det inte nödvändigt att skålla och skala, det går bra att bara mala med skalet på.

Mandelmjöl är bra att använda till bakverk och desserter när man vill baka utan kolhydrater. I vissa recept kan man byta ut vetemjöl mot mandelmjöl för att få lågt GI och även glutenfritt.

Gör ditt eget mandelmjöl

Om du vill göra ditt eget mandelmjöl så kan du mala sötmandel i en mandelkvarn. 1 dl sötmandel ger då 1,3 dl mandelmjöl.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer.

Tummen upp GI tips:

Mandelmjöl har lågt GI. Bra att ersätta vetemjöl mot i vissa recept. Mandelmjöl är perfekt för dig som äter få kolhydrater enligt LCHF och även för glutenintoleranta.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i rumstemperatur. Hållbarhet ca 1 år. Läs på förpackningen.

Sedlar Pris:

Ganska dyrt, ca 30 kr för 125 g.

Byt ut Ersätt med:

Kokosmjöl, men inte rakt av - oftast ungefär en tredjedel så stor mängd kokosmjöl som mandelmjöl. Du kan även tillverka mandelmjöl själv genom att mala sötmandel med mandelkvarn. Tänk dock på att det måste bli finmalet om den ska få samma bakegenskaper som det färdigköpta mandelmjölet.

Måttomvandla mandelmjöl mellan vikt och volym

Konvertera mandelmjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter