Mandelmjöl

mandelmjöl
Mandelmjöl är skållad skalad och mald sötmandel.

Mandelmjöl är skållad skalad och mald mandel.

Mandelmjöl kan man antingen göra själv eller köpa färdigt i påsar. Om man gör mandelmjöl själv är det inte nödvändigt att skålla och skala, det går bra att bara mala med skalet på.

Mandelmjöl är bra att använda till bakverk och desserter när man vill baka utan kolhydrater. I vissa recept kan man byta ut vetemjöl mot mandelmjöl för att få lågt GI och även glutenfritt.

Gör ditt eget mandelmjöl

Om du vill göra ditt eget mandelmjöl så kan du mala sötmandel i en mandelkvarn. 1 dl sötmandel ger då 1,3 dl mandelmjöl.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mandelmjöl.

Energi: 609 kcal
Kolhydrater: 13.4 g
Protein: 20 g
Fett: 52 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland bakgrejer.

GI tips:

Mandelmjöl har lågt GI. Bra att ersätta vetemjöl mot i vissa recept. Mandelmjöl är perfekt för dig som äter få kolhydrater enligt LCHF och även för glutenintoleranta.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara i rumstemperatur. Hållbarhet ca 1 år. Läs på förpackningen.

Pris:

Ganska dyrt, ca 30 kr för 125 g.

Ersätt med:

Kokosmjöl, men inte rakt av - oftast ungefär en tredjedel så stor mängd kokosmjöl som mandelmjöl. Du kan även tillverka mandelmjöl själv genom att mala sötmandel med mandelkvarn. Tänk dock på att det måste bli finmalet om den ska få samma bakegenskaper som det färdigköpta mandelmjölet.

Vad väger mandelmjöl?

Måttomvandla mandelmjöl mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Viktoria
Svar till Birgitta Sjunnesson: 1 hg är 2 dl enligt omvandlaren ovan. /mvh
Skrivet av Birgitta Sjunnesson
Mandelmjöl 1hg till dl
Svar till Sanela Mehanovic Skrivet av Susanne
Varför inte använda en mandelkvarn? Det finns både manuella mandelkvarnar och så finns det mandelkvarn som tillbehör till köksmaskiner, jag har en till min assistent. Annars kan man även mixa mandel i en matberedare, det är dock svårt att få det så finhackat så att det blir som mjöl, men det kan fungera beroende på recept.
Skrivet av Sanela Mehanovic
Jag undrar om man kan göra finmalet mandelmjöl hemma? I så fall vilket redskap ska man använda istället för mandelkvarn?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest