Gratulerar!
Kolaäppelkaka
Baka denna underbara kolaäppelkaka som är mjuk och saftig, lite kladdig med sega kanter. Oerhört god kolasmak från farinsockret gifter sig fint med äpplen och mandel. Enkelt recept på äppelkolakaka som är glutenfritt.
Tid: 1 timme, varav 40 min i ugnen
Mängd: 4-6 portioner
Ingredienser:
- ca 250 g äpplen
- 1 msk kanel
- 1 msk råsocker eller strösocker till äppelbitarna
- 75 g smör
- 1 st ägg
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl farinsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl (100 g) mandelmjöl
- ev. 1 msk råsocker att strö över kakan
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (105 g): 326 kcal, 31 g kolhydrater, 20 g fett, 5 g protein
Hållbarhet och förvaring
Överbliven kaka kan förvaras några dagar i rumstemperatur eller minst en vecka i kylskåp.
️ Skrivet av
Tack för ditt pedagogiska sätt att bifoga bild om varje moment. Det gör tillagningen av dina recept mycket enkel.
Gratulerar!
Gratulerar!
webmaster
Svar till
Sussie
️ Skrivet av
Ja det kan nog bli bra, men ta bara halva mängden vetemjöl, d.v.s. 1 dl. Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av
Hur tror du det blir om man byter ut mandelmjölet (pga allergi) mot vanligt vetemjöl?
webmaster
Svar till
Marie Andersson
️ Skrivet av
Jag vet tyvärr inte, jag har fått den i present någon gång för ganska länge sedan. Ja den här kakan blev verkligen jättegod, hoppas du har någon form som kan passa.
️ Skrivet av
Hej! Så gott det ser ut! Var köper man den jättefina ugnsformen??