Namn |
Över- och undervärme |
Varmluft |
Tillagningstid |
Sockerkaka |
175°C i nedre delen av ugnen |
160-170°C i nedre delen av ugnen |
40-45 min |
Långpannekakor |
180-190°C i nedre delen av ugnen |
160-170°C i mitten av ugnen |
20-35 min |
Muffins, stora |
170-180°C i mitten av ugnen |
160-170°C i mitten av ugnen |
15-25 min |
Muffins, små |
180-210°C i mitten av ugnen |
170-180°C i mitten av ugnen |
10-20 min |
Rulltårta |
215-230°C i mitten av ugnen |
200°C i mitten av ugnen |
6-10 min |
Sockerkaksbottnar |
175°C i nedre delen av ugnen |
160-170°C i nedre delen av ugnen |
35-45 min |
Mördegsbotten |
170-180°C i mitten av ugnen |
150-160°C i mitten av ugnen |
20-30 min |
Mandel/nötbotten |
180-200°C i mitten av ugnen |
160-170°C i mitten av ugnen |
15-20 min |
Mördegskakor |
170-180°C i mitten av ugnen |
150-160°C med falsplacering: 4+1
5+3+1 |
10-15 min |
Pepparkakor |
170-190°C i mitten av ugnen |
160-170°C i mitten av ugnen |
8-12 min |
Smördegskakor |
180-200°C i mitten av ugnen |
160-180°C i mitten av ugnen |
20-30 min |
Makroner, biskvier |
120-140°C i mitten av ugnen |
100-120°C i mitten av ugnen |
20-60 min |
Maränger |
90-100°C i mitten av ugnen |
80-100°C i mitten av ugnen |
90-120 min |
Petit-chouer |
190-210°C i mitten av ugnen |
160-180°C med falsplacering: 4+2 |
25-40 min |
Formbröd |
180-200°C i nedre delen av ugnen |
170-190°C i nedre delen av ugnen |
40-50 min |
Ljusa, lätta limpor |
190-210°C i nedre delen av ugnen |
180-190°C i nedre delen av ugnen |
35-45 min |
Grövre, tyngre limpor |
170-210°C i nedre delen av ugnen |
160-180°C i nedre delen av ugnen |
45-70 min |
Hålkakor & tekakor |
190-210°C i mitten av ugnen |
180-190°C i mitten av ugnen |
12-18 min |
Ljusa, lätta portionsbröd |
210-220°C i mitten av ugnen |
190-200°C i mitten av ugnen |
8-15 min |
Grövre portionsbröd |
190-210°C i mitten av ugnen |
180-190°C i mitten av ugnen |
14-20 min |
Vetebullar |
225°C i mitten av ugnen |
180-190°C i mitten av ugnen |
8-12 min |
Vetelängder & vetekransar |
180-200°C i nedre delen av ugnen |
170-180°C i mitten av ugnen |
25-35 min |
Potatisgratäng |
225°C i mitten av ugnen |
180-200°C i nedre delen av ugnen |
45-60 min |
Makaronipudding |
200°C i mitten av ugnen |
180-200°C i nedre delen av ugnen |
30-40 min |
Sufflé |
180-200°C i nedre delen av ugnen |
|
30-50 min |
Ugnspannkaka |
200-210°C i nedre delen av ugnen |
180-190°C i mitten av ugnen |
30-45 min |
Skinkpaj & Ostpaj |
200°C i nedre delen av ugnen |
180°C i mitten av ugnen |
30-40 min |
Pizza |
225-250°C i mitten av ugnen |
225°C i mitten av ugnen |
10-15 min |