Lättrimmad ugnsbakad lax
Recept på en riktigt god och lyxig varmrätt med lax. Lättrimmad lax med en riktigt god sås och sedan toppad med pepparrot. Mmmm...
![Lyxigt god Lättrimmad ugnsbakad lax lättrimmad ugnsbakad lax](/bilder/recept/450/main/m/laettrimmad_ugnsbakad_lax.jpg)
Tid: 1 timme + 3 timmar i kylskåp
Mängd: 6 portioner
Ingredienser:
- ca 1 kg laxfilé
- 1 msk salt
- 1 msk strösocker
- 2 krm vitpeppar gärna nymald
- 4 dl vispgrädde
- 1 msk pressad citron
- 2 krm malen svartpeppar
- eller 2 krm malen vitpeppar
- 1,5-2 dl klippt dill
Garnering:
Glutenfritt
Utrustning:
- 1 st ugnsform som laxen får plats i
-
rivjärn
eller köksmaskin med rivtillsats
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (263 g): 644 kcal, 6 g kolhydrater, 53 g fett, 36 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera med kokt ris eller bulgur samt goda grönsaker, gärna kokta haricots verts och sockerärtor.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp, hållbarhet minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Gjorde lättrimmad Lax i ung till gäster och det blev mycket uppskattat. Tog dock bara hälften av pepparroten och tog den då i såsen som hälldes på. Nu har jag samma i ugn till nya gäster i morgon dock på ryggbitar av torsk. Jag rimmade den inte innan utan torskbitarna ligger direkt i formen. Skall garnera med färska skalade räkor och dill. Hoppas det blir gott!
️ Skrivet av
Mycket god mat som jag har lagat flera gånger till mina gäster.
️ Skrivet av
Hej!
Menar du att man ska skölja av laxen över ugnsformen, eller att man bara häller av vattnet från laxen i formen?
Mvh Axel
Menar du att man ska skölja av laxen över ugnsformen, eller att man bara häller av vattnet från laxen i formen?
Mvh Axel