| Fisk och skaldjur | GI Recept | LCHF |

Fetaostlax

Enkelt och gott recept med laxfilé, fetaost och zucchini som nästan inte innehåller några kolhydrater alls och passar därför bra för den som följer LCHF eller GI.
fetaostlax
Recept på lax med fetaost.
Timglas Tid: 20 minuter, varav 15 minuter i ugnen
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

    Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Lägg dem gärna tätt så blir det lätt att breda på fetaoströran och mer plats för zucchinin.

    Salta ordentligt på laxen. (Tar du mindre salt på laxen kan du ta lite salt i fetaoströran.)

    laxfilébitar, saltade
    Laxfilébitar, saltade.
  2. Gör fetaoströran: Smula fetaost i en bunke. Tillsätt timjan, vitpeppar och turkisk yoghurt. Blanda till en jämn röra.

    smulad fetaost, timjan, vitpeppar, yoghurt
    Smulad fetaost, timjan, peppar, yoghurt.
    fetaoströra
    Fetaoströra.
  3. Bred fetaoströran över laxfilébitarna.

    laxfilébitar med fetaoströra
    Laxfilébitar med fetaoströra.
  4. Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i ca 15-25 minuter. (Om laxfiléerna ligger tätt så tar det närmare 25 än 15 minuter.)

    Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-15 minuterna. Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen är genomstekt.

    Servera direkt.

    in i ugnen
    In i ugnen.
    strimlad zucchini
    Strimlad zucchini.
    in i ugnen igen
    In i ugnen igen.
    fetaostlaxen klar att servera
    Fetaostlaxen klar att servera.

servera Serveringstips:

Vill man äta lite mer kolhydrater så rekommenderas att koka quinoa och servera till fetaostlaxen.

glödlampa Tips:

Det här receptet är mycket likt ugnsstekt lax med fetaost och örter. Det här receptet har lägst GI och innehåller mycket mera fetaost och röran på laxen ligger fast. (I det andra receptet rinner röran delvis ner och blir en sås ihop med grönsakerna.)

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Fetaostlaxen håller sig ca 5 dagar i kylskåp.

Kommentarer till Fetaostlax

Skriv en kommentar

person Svar till Elias penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av Elias
Riktigt gott, enkel att laga och perfekt som studentmat! Tack för receptet :)
person Svar till GM penna Skrivet av Susanne
Läs på fetaost-förpackningen, men det är inte mycket kolhydrater.

Läs alla 20 kommentarer