
Kan dock rekommendera att gör dubbel sats med fetaosten, tyckte att det vart lite torrt annars!
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Lägg dem gärna tätt så blir det lätt att breda på fetaoströran och mer plats för zucchinin.
Salta ordentligt på laxen. (Tar du mindre salt på laxen kan du ta lite salt i fetaoströran.)
Gör fetaoströran: Smula fetaost i en bunke. Tillsätt timjan, vitpeppar och turkisk yoghurt. Blanda till en jämn röra.
Bred fetaoströran över laxfilébitarna.
Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i ca 15-25 minuter. (Om laxfiléerna ligger tätt så tar det närmare 25 än 15 minuter.)
Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-15 minuterna. Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen är genomstekt.
Servera direkt.
Serveringstips:
Tips & tricks:
Hållbarhet och förvaring:
| Fisk och skaldjur | GI | LCHF |