Kan dock rekommendera att gör dubbel sats med fetaosten, tyckte att det vart lite torrt annars!
Fetaostlax





Ingredienser:
- 500 g (4 st bitar) laxfilé
- 1 tsk salt
- 200 g fetaost
- 1 tsk timjan
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 st zucchini

Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Lägg dem gärna tätt så blir det lätt att breda på fetaoströran och mer plats för zucchinin.
Salta ordentligt på laxen. (Tar du mindre salt på laxen kan du ta lite salt i fetaoströran.)
Laxfilébitar, saltade. -
Gör fetaoströran: Smula fetaost i en bunke. Tillsätt timjan, vitpeppar och turkisk yoghurt. Blanda till en jämn röra.
- 200 g fetaost
- 1 tsk timjan
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl turkisk yoghurt
Smulad fetaost, timjan, peppar, yoghurt. Fetaoströra. -
Bred fetaoströran över laxfilébitarna.
Laxfilébitar med fetaoströra. -
Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i ca 15-25 minuter. (Om laxfiléerna ligger tätt så tar det närmare 25 än 15 minuter.)
Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-15 minuterna. Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen är genomstekt.
Servera direkt.
- 1 st zucchini
In i ugnen. Strimlad zucchini. In i ugnen igen. Fetaostlaxen klar att servera.
Serveringstips:
Vill man äta lite mer kolhydrater så rekommenderas att koka quinoa och servera till fetaostlaxen.
Tips:
Det här receptet är mycket likt ugnsstekt lax med fetaost och örter. Det här receptet har lägst GI och innehåller mycket mera fetaost och röran på laxen ligger fast. (I det andra receptet rinner röran delvis ner och blir en sås ihop med grönsakerna.)
Hållbarhet och förvaring:
Fetaostlaxen håller sig ca 5 dagar i kylskåp.
| Fisk och skaldjur | GI Recept | LCHF |
Kan dock rekommendera att gör dubbel sats med fetaosten, tyckte att det vart lite torrt annars!
Tack så mycket!

⭐ webmaster

⭐ webmaster