Zucchinikaka

Gott, nyttigt (lågt GI) och vegetariskt recept med zucchini eller squash, fetaost, ägg och hackade örtkryddor. Vill man inte äta vegetariskt är det gott med kallskuret kött till som exempelvis kassler.
zucchinikaka
Tid: 30 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skölj zucchinin, skär av ändarna och skär den i tunna skivor.

    zucchini i tunna skivor
    Zucchini i tunna skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja.

    Stek zucchiniskivorna på medelvärme så de får lite färg och blir lite genomskinliga. Salta och peppra. Det tar 5-10 minuter.

    stekpanna med olivolja
    Stekpanna med olivolja.
    färdigstekta zucchiniskivor
    Färdigstekta zucchiniskivor.
  3. Hacka under tiden kryddörterna (basilika och persilja).

    Knäck äggen i en skål och vispa samman dem med vattnet.

    hackad persilja och basilika
    Hackad persilja och basilika.
    ägg och vatten vispat
    Ägg och vatten vispat.
  4. När zucchiniskivorna är färdigstekta strör du över kryddörterna och häller över äggsmeten. Smula därefter över fetaosten.

    äggsmet och kryddörter ovanpå zucchiniskivorna
    Äggsmet och kryddörter ovanpå zucchiniskivorna.
    översmulad fetaost
    Översmulad fetaost.
  5. Låt sedan steka i 10-20 minuter i något svagare temperatur än medelvärme (så att det inte blir bränt) tills äggsmeten stannat (d.v.s. den är fast ovanpå i mitten).

    Servera gärna med tomater.

    zucchinikakan steks
    Zucchinikakan steks.
    färdig zucchinikaka
    Färdig zucchinikaka.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (320 g): 313 kalorier, 4 g kolhydrater, 17 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Vill man ha kött till passar kassler skuren i tunna skivor väldigt bra.

GI Tips

Denna rätt har lågt GI (även om man serverar med kassler).

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
Svar till verhexteswesen Skrivet av Susanne
recept is the swedish word for recipe, just like german :)
Svar till verhexteswesen Skrivet av verhexteswesen
I mean recipe not recept :-)
Skrivet av verhexteswesen
Hej,
this is recept is a very good idea. I like zucchinis and feta. Thank you for this idea.

I found your site because I searched for a pankakor recept.

Greetings from Germany.
Skrivet av Prologen
Ett tips för alla veganer/allergiska/hälsomedvetna eller bara allmänt vettiga personer, är att ta tofu istället för fetaost. Finns inget godare. :)

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest