
Fast jag har tappat recept.
Utrustning:
Smält smöret och låt svalna. Sätt på ugnen på 175°C.
(Ta bort kastrullen från värmen när hälften av smöret smält. Då smälter resten av sig självt och smöret slipper bli onödigt varmt vilket även kan ge sämre bakresultat eftersom värmen sätter igång bakpulvret. Om man blandar i varmt smör så måste man vara väldigt snabb in i ugnen med kakan.)
Smörj och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp.
Vispa ner bakpulver.
Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet, lägsta hastigheten på elvispen. Vispa inte längre tid än att allt är blandat.
(Om ditt smälta smör fortfarande är varmt är det extra viktigt att vara snabb med kakan in i ugnen så se till att ugnen blivit varm innan du gör detta.)
Häll smeten i formen.
Grädda i ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg. Prova med en provsticka om du är osäker. Provstickan ska vara torr.
Ta ut kakan ur ugnen. Låt svalna med en bakhandduk över.
Lyft över kakan till ett serveringsfat.
Mät upp florsocker i en liten bunke och tillsätt sedan vätskan. Tillsätt den mindre delen av vätska först och rör till en smidig smet, ta lite mera vätska om det behövs, men var försiktig, tar du för mycket så kommer glasyren rinna ner för mycket på sidorna av kakan.
Det är även viktigt att kakan svalnat innan du breder på glasyren, den kommer annars rinna ut.
Bred ut glasyren ovanpå kakan. Strö över syltade apelsinskal.
Servera när glasyren har stelnat, efter ca 30 min (tar kortare tid ju mindre vätska det är i glasyren).
Tips & tricks:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring: