Apelsinpannacotta
Apelsinpannacotta är en mycket god och enkel dessert på pannacotta med apelsin och choklad. En väldigt fin smakkombination som jag rekommenderar att prova! Köp gärna ekologisk apelsin eftersom man använder både skalet och saften från apelsinen.
Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
Mängd: 6 portioner
Ingredienser:
- 1 st apelsin
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 2 st gelatinblad
Garnering:
- ca 25 g mörk choklad
Glutenfritt
Utrustning:
- 6 st portionsglas
- ev. doseringstratt
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (112 g): 321 kcal, 15 g kolhydrater, 28 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
LCHF Tips
Ersätt sockret med sötningsmedel t.ex. sötströ eller uteslut.
Planeringstips
Gör gärna pannacottan 1-3 dagar före servering. Sätt plastfolie ovanpå och förvara i kylen.
Hållbarhet och förvaring
Pannacottan håller sig minst 5 dygn i kylen.
️ Skrivet av
Jättegott, men apelsinskalet hamnade på botten av glasen. Brukar du sila när du häller upp? Men då blir väl inte apelsinsmaken så framträdande.
️ Skrivet av
Tänkte göra apelsinpannacotta dubbel sats ,skall även gelantinet dubblas ?
webmaster
Svar till
Paki
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om receptet! Det låter fint, tack för tips!
️ Skrivet av
Det var super super gott! Jag kanderade apelsinskal till dekoration!
webmaster
Svar till
Samuel Carlsson
️ Skrivet av
Trevligt att höra! :)