Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Jag tar en djup tallrik som gelatinbladen får plats i och häller i tillräckligt mycket kallt vatten så att gelatinbladen täcks av vattnet.
Tag bort kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem så att de smälter.
Tillsätt limesaften som du pressade ut tidigare. Vispa så det blir blandat.
Smaka gärna av och tillsätt ev. mer socker och limesaft (extra enkelt om du har pressad lime på flaska) så att du får en lagom syrlig smak. (Eftersom olika limefrukter är olika stora och syrahalten inte heller är exakt samma, beror bl.a. på mognadsgrad så är det att rekommendera att smaka sig fram.)
Pannacotta har relativt lågt GI för att vara en dessert eftersom den inte innehåller så mycket socker.
Variationstips
Strösockret kan bytas ut mot canderel strö så blir pannacottan sockerfri.
Planeringstips
Pannacottan kan stå utan garnering i kylskåp i åtminstone 2 dygn före servering. Täck gärna över med plastfolie. Garneringen kan läggas på några timmar före servering.
Hållbarhet och förvaring
Pannacotta förvaras i kylskåp och håller sig ca 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Steen Sepstrup
Virkelig dejlig hjemmeside med fine og gode illustrationer nemt at gå til. Jeg vil glæde mig til at prøve flere af de mange gode opskrifter og er glad for at have fundet denne side. Jeg er bosiddende i Danmark men elsker det svenske. tack så mycket
️ Skrivet av Berit
Jag har provat många av dina recept utan att misslyckas med något. De har varit lätta att följa trots att de från början verkat krångliga, så tack så mycket och fortsätt med dina underbara skapelser!💕
️ Skrivet av Mimo
Kan man servera med lite choklad till eller blir det en konstig smak då?
webmaster
Svar till
Patrik
️ Skrivet av Susanne
Ja det tror jag går alldeles utmärkt!
️ Skrivet av Patrik
Hej! Går det bra att använda sig av laktosfri vispgrädde?