Vilka mått är det som gäller för att koka upp fröken med samt ersätta vaniljen med i exempelvis en sockerkaka?
Vaniljstång
Recept med Vaniljstång
Näringsvärden
Vill man ha riktigt god vaniljsmak på exempelvis sin pannacotta så rekommenderas att använda en äkta vaniljstång, det blir stor skillnad i smak jämfört med vaniljsocker.
Användning
Oftast skär man ett snitt och skrapar ur fröna och låter sedan alltsammans koka upp med vätskan som ska användas enligt receptet. Följ de detaljerade instruktionerna i receptet.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av vaniljstång.
Energi: | 189 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 8 g (varav sockerarter: 7.2 g) |
Protein: | 7 g |
Fett: | 6.2 g |
Fibrer: | 45.9 g |
Tips och info
Finns i affären:
Vaniljstänger säljs av Santa Maria i en kryddburk bland vanliga kryddor och av bland annat Dr Oetker i ett glasrör som brukar finnas bland bakgrejerna i affären.GI tips:
Vaniljstång innehåller inga kolhydrater till skillnad från vaniljsocker.Hållbarhet och förvaring:
Håller sig flera år, se bäst-före-datum på förpackningen.Pris:
ca 60 kr för en vaniljstångErsätt med:
Vaniljpulver (äkta) är en fullvärdig ersättare, dock dyrt ca 100 kr för en pytteliten burk. Annars kan man byta ut mot vaniljsocker, vaniljextrakt eller vanillinsocker.Vilka mått är det som gäller för att koka upp fröken med samt ersätta vaniljen med i exempelvis en sockerkaka?
webmaster
webmaster